Élet-Stílus

Két súlyos sérültje van a pamplonai bikafuttatásnak

Öt embert öklelt fel a bika vasárnap a hagyományos pamplonai bikafuttatáson, két sérült állapota súlyos.

A legrosszabbul az a résztvevő járt, akit az aréna bejáratánál kétszer is megdöfött szarvával egy állat. A férfi mellkasán és felsőcombján sérült meg, állapota súlyos. Egy másik bikafuttatónak a nyakát hasította fel egy bika szarva. A horzsolásos, zúzódásos és más sérüléseket is beszámítva összesen tizenegy ember számára végződött kórházban az életveszélyes látványosság az első veszteségmérleg szerint. A sérültek állampolgárságát nem hozták nyilvánosságra.

A szuggerálás nem elég (fotó: MTI/EPA)

A szuggerálás nem elég (fotó: MTI/EPA)

Az egyik állat elszakadt a csordától és célzottan támadott egyes résztvevőkre. Pénteken egy ilyen magányos bika okozta egy 27 éves spanyol férfi halálát. 2003 óta ez volt az első haláleset a minden évben nagy tömegeket vonzó eseményen.

A város védőszentje, San Fermin tiszteletére rendezett bikafuttatáson minden reggel hat, viadalra tenyésztett bikát hajtanak át az óváros szűk utcáin az arénáig, ahol torreádorok és matadorok végeznek az állatokkal. Több száz vakmerő férfi fut a bikák előtt a 825 méteres távon. Az egyedüli “fegyver”, amellyel a futók távol tarthatják az akár 600 kilogrammos állatokat, egy összehajtott újság. Az idei San Fermin-fesztivál keddig tart.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik