Élet-Stílus

Barrichello beszólt csapatának

Rubens Barrichello kemény szavakkal kritizálta a Brawnt a Német Nagydíj után, a brazil szerint a csapat mindent megtett azért, hogy veszítsen. Sir Frank Williams és Eddie Jordan úgy véli, a brazil a kirúgás szélére került.

“Borzasztó csalódott vagyok amiatt, ahogy ma a dolgok alakultak” – jelentette ki Barrichello. “Tökéletes példáját mutattuk annak, hogyan kell elveszíteni egy versenyt. Mindent megtettem, amit meg kellett tennem. Elsőként kellett befordulnom az első kanyarba és pontosan ezt is csináltam.”

Piros lap

“Aztán a Brawn alapvetően gondoskodott róla, hogy veszítsek. Ha így folytatjuk, az lesz a vége, hogy mindkét bajnoki címet elveszítjük, ez pedig borzalmas lenne.” Barrichello még a rossz húzásnak bizonyult háromkiállásos taktika ellenére is negyedik lehetett volna, ha második kiállásánál nem cserélik le az üzemanyagcsövet.

Barrichello rajtja tökéletes volt (MTI/EPA)

Barrichello rajtja tökéletes volt (MTI/EPA)

“Őszintén szólva most szeretnék felülni egy repülőre és hazamenni. Nem akarok senkivel sem beszélni a csapatból, mert abból rengeteg bla, bla, bla lenne. És ezt nem akarom hallani. Rettentően csalódott vagyok.” Barrichello hatodik helyével negyediknek esett vissza a világbajnoki pontversenyben.

Barrichello BBC-nek adott nyilatkozatát a stúdióban leesett állal hallgatta Sir Frank Williams és Eddie Jordan. A két szakember nem tartja lehetetlennek, hogy a kirohanás miatt a Brawn elküldi a brazilt. “Azt hiszem, ez megdöbbentő volt” – mondta Jordan, akinek csapatában korábban megfordult Barrichello. “Dicstelen fényben tüntette fel a csapatot, ez egy nagyon szomorú helyzet.”

Sir Frank Williams szerint Barrichello olyan szavakat engedett meg magának, amelyek ebben a sportban “piros lapot” érnek. Arra a kérdésre, hogy ha az ő pilótája lenne, kirúgná-e a brazilt, Williams úgy válaszolt, próbálná menteni a helyzetet, de még egy ilyen kirohanást nem tolerálna.

Brawn: lassúak voltunk

Ross Brawn csapatfőnök nyilván nem örült pilótája szavainak, de nem látja olyan tragikusan a kialakult helyzetet, mint Williamsék. “Rubens kicsit elveszítette a fejét, de legalább bebizonyította, hogy még mindig szenvedélye a versenyzés” – kommentált Brawn. “Még mindig jobb, hogy így reagál, nagyobb tragédia lenne, ha vonogatná a vállát és nem érdekelné semmi.” Brawn Barrichello legutóbbi kritikus nyilatkozatára is hasonlóképpen reagált.

Később azért Brawn értetlenkedett egy sort Barrichello szavai miatt. “Ha megnézi a számokat, rá fog jönni, hogy ma túl lassúak voltunk. Nem sikerült jól ez a verseny, azt hiszem, túl sokat erőlködtünk azon, hogy olyan stratégiát dolgozzunk ki, mellyel ellensúlyozhatjuk a teljesítményhiányt. Rubens a rádiójával is küzdött, nem kapta meg rendesen az utasításokat, emiatt nem is kapott teljes képet a versenyről.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik