Élet-Stílus

Kikaptunk a szerbektől

A magyar vízilabda-válogatott kétgólos vereséget szenvedett a szerbektől az Unicum-kupa második napján, a margitszigeti Hajós Alfréd uszodában.

Az olimpiai bajnok magyar és a szerb csapat is nagyszerűen védekezett, ekképp mindössze egy gól esett az első negyedben, és ezzel az eggyel vezetett a nagy rivális, amely a mieinkhez hasonlóan győzelemmel kezdett pénteken az Unicum-kupán.

A szünet után Prlainovics kettőre „hizlalta” a szerb előnyt, és
ugyan Varga Dénes két pazar góljával sikerült egyenlíteni, Filipovics, majd a harmadik szakasz elején Radjen is értékesített egy-egy emberelőnyt, visszaállítva így a kétfás különbséget.

Varga „Dumi” után Kiss Gergely vállalta magára a gólszerző szerepét, igaz, két bombagólja között Prlainovics is betalált.

Az utolsó szakasz elején, 4-5-ös állásnál Madaras lövésénél a kapufa kisegítette a szerbeket, átellenben viszont a magyarok kapujában a Gergelyt váltó Nagy Viktor rendkívül balszerencsés gólt kapott, majd Udovicsics emberelőnyben – időkérés után – 7-4-re alakította az állást.

Most sem sikerült legyőzni a szerbeket (MTI)

Most sem sikerült legyőzni a szerbeket (MTI)

A folytatásban Szívós is duplázott, de közben Gocsics is betalált, és mivel már nem esett több gól – jórészt a végig nagyszerűen védő Soro kapunak köszönhetően -, az összeszedetten, jól játszó szerbek 8-6-ra nyertek, ezzel a papírforma szerint az Unicum-kupa sorsát is eldöntötték.

Kemény Dénes szövetségi kapitány a meccset közvetítő Sport TV-nek megjegyezte, sokat dolgozott a csapat, de ehhez képest kevésbé volt eredményes. Hozzátette: jó lenne, ha ennyi néző előtt (ötezren voltak a lelátón) egy ilyen fontos presztízsmérkőzést tapasztaltabb bírók vezetnének, jóllehet, a vereséget nem akarta a sípmesterek nyakába varrni.

„A mi csapatunk küzdött, hajtott, de láthatóan nem megy minden ugyanolyan jól, mint az elmúlt években. Türelmesnek kell lenni, hogy 2012-re, a londoni olimpiára ismét ütőképes válogatottunk legyen” – tette hozzá Kemény Dénes.

A vasárnapi program a szerb-ausztrál mérkőzéssel kezdődik, majd 11:30-tól játsszák a tornát záró magyar-német meccset.

Unicum-kupa, 2. nap:
Magyarország-Szerbia 6-8 (0-1, 2-2, 2-2, 2-3)
Magyar góldobók: Varga Dénes, Kiss G., Szivós 2-2

Németország-Ausztrália 10-7

Ajánlott videó

Olvasói sztorik