Élet-Stílus

Másfél év után visszatérhet az Arsenal sztárja

Hosszú kihagyás után ismét bevetésre kész Tomas Rosicky. A londoni együttes 28 éves középpályása súlyos térdsérüléssel bajlódott, de már a társakkal edz, és szeretne újra bekerülni az Ágyúsok kezdőcsapatába.

18 hónapja nem lépett pályára tétmeccsen Tomas Rosicky. A cseh játékos 2008-ban, a Newcastle United elleni FA-kupa-meccsen sérült le. A csapat trénere, Arsene Wenger akkor úgy nyilatkozott, hogy „nem súlyos, de különös” sérülést szenvedett.

Rosickynek a 2007/2008-as szezon hátralévő meccseit ki kellett hagynia, és a májusban végtért kiírásban sem javult a helyzet. „Talán a szezon utolsó meccsein pályára léphettem volna, de a klub vezetői nem akartak kockáztatni” – nyilatkozta a cseh Sport című lapnak Rosicky. A válogatottban is alapembernek számító középpályás a tavalyi Európa-bajnokságon sem vehetett részt.

„Ősszel már mindenképpen szeretnék játszani” – mondta a cseh játékos, akinek az egyre erősebb Samir Nasrival és Theo Walcottal kell majd megküzdenie a csapatba kerülésért. „Az első meccsek után fog eldőlni, hogy a tréner kinek szavaz bizalmat, nem tudok arról nyilatkozni, hogy milyenek az esélyeim.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik