Élet-Stílus

Contador megverte a hegyen Armstrongot

A Tour de France első hegyi szakaszát egy szökevény nyerte meg, a nagy esélyesek közül a 2007-ben győztes Alberto Contador volt a legerősebb. A spanyol kerekes Lance Armstrongra 21 másodpercet vert az utolsó emelkedőn, és összetettben is megelőzte az amerikait.

A várakozásoknak megfelelően az első komoly emelkedőn nem tudta tartani a menők tempóját az összetettben eddig vezető Fabian Cancellara, és végül kilenc perccel a szakaszgyőztes Brice Feillu után haladt át a célvonalon. A sárga trikót az olasz Rinaldo Nocentini vette át. A második helyre a nagy esélyes Contador jött fel, miután az utolsó emelkedőn állva hagyta Armstrongot, Cadel Evanst és Andy Schlecket.

Contador és Armstrong (MTI/EPA)

Contador és Armstrong (MTI/EPA)

A szakasz elején ezúttal egy kilencfős csoport lépett meg. A szökevények közel negyedórával is jártak már a mezőny előtt. A hegyimenők az emelkedőn folyamatosan csökkentették hátrányukat, de az élen haladó Feillu-éket azonban már nem fogták be Contadorék. A francia pályafutása első szakaszgyőzelmét aratta a Touron. Egy másik szökevény, az olasz Nocentini vette át a vezetést összetettben.

Contador, Armstrong és a többi menő végig együtt haladt, de a spanyol két kilométerrel a cél előtt fokozta a tempót, és senki nem tudott vele lépést tartani.

Szombaton az Andorra la Vella és Saint-Girons közötti 176,5 km-es szakasszal folytatódik a verseny.

Tour de France, 7. szakasz, 224 km:
1. Brice Feillu (francia, Agritubel) 6:11:31 ó
2. Christophe Kern (francia, Cofidis) 5 mp hátrány
3. Johannes Fröhlinger (német, Milram) 25 mp h.

Az összetettben (sárga trikó):
1. Rinaldo Nocentini (olasz, Saxo Bank) 25:44:32 ó
2. Alberto Contador (spanyol, Asztana) 6 mp h.
3. Lance Armstrong (amerikai, Asztana) 8 mp h.hátrányt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik