Élet-Stílus

Visszatért a Fenomén, mesterhármast lőtt Ronaldo – videó

Korábbi önmagát idézte szerdán a kétszeres világbajnok brazil Ronaldo, aki három góllal és egy gólpasszal segítette győzelemhez a Corinthians labdarúgócsapatát a Fluminense ellen 4-2-re megnyert, korábbról elhalasztott bajnoki találkozón.

A brazil kupa megnyerése óta először lépett pályára a Corinthians együttese, amely már a szünetre kényelmes, háromgólos előnnyel vonult. A Fenoménnak is becézett Ronaldo előbb egy remek kiugratás után helyezett a hálóba, majd a második gólját egy gyönyörű cselsorozat után szerezte.

Eldőlni látszott a bajnoki rangadó, de a vendégek a második félidőben 3-2-re feljöttek. Az összecsapást a még mindig jelentős súlyfelesleget magával cipelő Ronaldo döntötte el egy parádés kapáslövéssel. “Mindhárom gól olyan, mintha a gyermekem lenne, ezért egyiket sem emelném ki” – nyilatkozta Ronaldo az összecsapás után.

A 32 éves támadó – aki tavaly tért haza az olasz AC Milan gárdájától – 22. mérkőzésén tizennegyedszer talált a hálóba. Győzelmével a Corinthians kilenc forduló után tizennégy ponttal az ötödik helyen áll a bajnoki tabellán, első az Internacional 20 ponttal.

Ha az egykori aranylabdás klasszis ilyen ütemben termeli a gólokat, könnyen elképzelhető, hogy a 2010-ers világbajnokságra meghívót kap a brazil szövetségi kapitánytól.

Corinthians-Fluminense 4-2 (3-0)
Gól: Ronaldo (24., 35., 84), Dentinho (29.), illetve Conca (72.), Diego (78. öngól)
Kiállítva: Fred (81. Fluminense)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik