Élet-Stílus

Szávay maratoni sikere

A negyedik helyen kiemelt Szávay Ágnes maratoni mérkőzésen legyőzte csütörtökön az olasz Tathiana Garbint a 220 ezer dollár összdíjazású GDF Suez Grand Prix Budapest elnevezésű salakpályás női tenisztorna nyolcaddöntőjében.

A nyitókörben a szabadkártyával indult Marosi Katalint búcsúztató magyar gyengén kezdett, riválisa – akivel 2-2-re állt a különpárharcuk – negyedóra alatt 4:0-ra elhúzott. Ezután viszont a 20 éves közönségkedvenc megrázta magát, és 4:3-ra felzárkózott.

Az olasz játékos 5:3-nál a szettért adogatott, ám szerzett pont nélkül elvesztette a gémet, sőt, Szávay fordított, de 6:5-ös vezetésénél ő sem tudta “kiszerválni” a játszmát. A rövidítésben azonban biztosan ütött, és 7-2-vel övé lett az első felvonás.

Szávay maratoni sikere 1

A folytatásban Garbin 3:1-re meglépett, ám a Vasas teniszezője remek megoldásokkal visszakapaszkodott, csakhogy 5:3-nál elvesztette adogatását. Ellenfele viszont élt a lehetőséggel, és előbb kiegyenlített, majd 7:5-re besöpörte a második szettet.

Az utolsó játszmában Szávay a kettős hibák mellett többször is rontott a befejezéseknél, de az olasz is sokat bizonytalankodott. Úgy tűnt, hogy a sorozatos brékekből Garbin jön ki jobban, de 5:4-nél elbukta a szerváját, a magyar azonban a sajátja után az övét is megnyerte, így 3 óra 8 perc elteltével kicsikarta a győzelmet. A két játékos összesen 22-szer vette el egymás adogatását.

Szávay a negyeddöntőben a magyar származású, svájci Timea Bacsinszkyval találkozik.

Budapest, női torna
Egyes, nyolcaddöntő:
Schnyder (svájci, 1.)-Camerin (olasz) 6:3, 6:2
Szávay (4.)-Garbin (olasz) 7:6, 5:7, 7:5
Klejbanova (orosz, 5.)-K. Bondarenko (ukrán) 4:6, 6:4, 6:4
Bacsinszky (svájci)-Mayr (osztrák) 0:6, 6:3, 6:4

Páros, negyeddöntő:
Fichman, Marosi (kanadai, magyar)-Safarova, Voszkobojeva (cseh, kazah, 3.) játék nélkül

Ajánlott videó

Olvasói sztorik