Élet-Stílus

Kikapott, de továbbjutott a Haladás

Továbbjutott a Szombathelyi Haladás a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének 1. fordulójából, miután 1-0-s hazai sikerét követően a csütörtöki visszavágón 2-1-es vereséget szenvedett a kazah Irtisz Pavlodar vendégeként, s így idegenben szerzett góllal jobbnak bizonyult riválisánál.

Nagyon bekezdett a házigazda a visszavágón a Nemzeti Sport beszámolója szerint, és az első tíz percben kétszer is megszerezhették volna a vezetést. A másik kapunál Schimmer ajtó-ablak helyzetben rontott.

Sajnos a kazahok a következő helyzetüket már nem hagyták ki, Kuttor Attila borzalmas hibáját követően ledolgozták az odavágón szerzett hátrányukat. A rutinos hátvéd képtelen volt elfejelni egy középre ívelt labdát, amely Jurin elé pattant, és a támadó közelről nem kegyelmezett. Kuttor nem sokkal később jóvátette a hibáját, és egy Kenesei szabadrúgásból fejjel kiegyenlített.

Kikapott, de továbbjutott a Haladás 1

A fordulatos meccsen mindkét kapunál akadtak ziccerek, és bő félóra elteltével Jurin ismét beköszönt. A magyar bajnoki bronzérmes védelme ezúttal sem állt a helyzet magaslatán, a kazah támadónak könnyű dolga volt.

A szünetig nem változott az eredmény, a fordulás után aztán komoly veszteség érte a Haladást. Az odavágó egyetlen gólját szerző Keneseinek tört el a csuklója. A vezére nélkül is kihúzta újabb kapott gól nélkül a magyar együttes, amely idegenben szerzett találatával a selejtező második körébe jutott. A magyar-kazah kupatörténet negyedik felvonása – az eddigiekhez hasonlóan – a magyar csapat sikerével zárult.

A Haladás a következő körben a svéd Elfsborggal találkozik, amely a második helyen zárta a 2008-as nemzeti bajnokságot. A jövő csütörtöki első mérkőzést Svédországban, míg a két hét múlva esedékes visszavágót Szombathelyen rendezik.

Európa-liga, selejtező, 1. kör, visszavágó:
Irtis Pavlodar (kazah)-Szombathelyi Haladás 2-1 (2-1)
Gól: Jurin (19., 34.), ill. Kuttor (23.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik