Élet-Stílus

Haladás: folytatódik az európai kaland?

Első magyar klubként a Haladás mutatkozott be az Európa-liga selejtezőjében. Csertői Aurél csapata Kenesei bombagóljával egygólos előnyt szerzett az idegenbeli visszavágóra a kazah ellenféllel szemben. A bajnoki bronzérmes jobb az Irtis Pavlodarnál, de érték már a magyar szurkolókat kellemetlen meglepetések.

Nem csak a szurkolóknak ismeretlen a kazah együttes, a Haladás vezetőedzője sem tudott túl sokat az 1965-ben alapított, ötszörös bajnok, egyszeres kupagyőztes kazah alakulatról. Az első szombathelyi összecsapáson is csak az egyik arcát mutatta be a selejtezőbeli ellenfél: a kazahok csak a védekezéssel foglalkoztak, jellemző, hogy Rózsa Dániel élete első nemzetközi tétmeccsén egyetlen lövést sem kapott.

A kazahok taktikája sikerrel járt, hiszen csak a második félidőben, egy bődületes szabadrúgásgóllal sikerült előnyt szereznie. Nézze meg Kenesei Krisztián szépségdíjas találatát!

“Ez egy egészen más mérkőzés lesz. Az első perctől kezdve nekünk fognak rontani. Nagyon fontos lesz, hogy ezt az időszakot átvészeljük. Mivel az Irtysh Szombathelyen nagyon keveset focizott, ezért őszintén mondom, nem tudom pontosan, mire képesek, ha nem csak a védekezéssel törődnek – nyilatkozta a klub honlapján Csertői Aurél.”

Haladás: folytatódik az európai kaland? 1

A szakember szerint a sikerhez alapelvárás, hogy gárdája masszívan és hiba nélkül védekezzen, ugyanakkor hozzátette, csak akkor juthatnak tovább, ha sikerül gólt szerezni. “A Pavlodar támadni fog, így nekünk is lesz területünk helyzeteket kialakítani, csak nem szabad eltékozolni a lehetőségeket. Nem lesz könnyű kipihenni a 11 órás repülőút és a négyórás időeltolódás fáradalmait, de nincs mit tenni, ezekkel a körülményekkel meg kell birkóznunk” – beszélt a várható nehézségekről Csertői.

A tréner arról is beszámolt, hogy mindenki egészséges, az első meccsen kisebb bokasérülést szenvedett Molnár Balázsra is számíthat. Megjegyezte: “mi várhatjuk kedvezőbb helyzetből a visszavágót, képesnek érzem csapatomat a továbbjutásra”.

A magyar csapat meccsén kívül további 22 visszavágót rendeznek csütörtökön az UEFA Kupát felváltó Európa Liga selejtezőjében. A bajnoki ezüstérmes Újpest a második, a kupagyőztes Budapest Honvéd pedig a harmadik fordulóban kapcsolódik be a sorozatba.

kijelölte a kezdőcsapatát csertői

Nincs változás az odavágóhoz képest, ugyanazt a 11 játékost küldi pályára a vezetőedző.

Rózsa – Schimmer, Guzmics, Kuttor, Tóth P. – Molnár, Vörös, Rajos – Oross, Kenesei, Maikel

Európa-liga, selejtező, 1. forduló:
Irtis Pavlodar (kazah)-Szombathelyi Haladás 15 ó
Az első meccsen: 0-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik