Élet-Stílus

Van Persie marad, igazolt a MU

Robin van Persie szerződést hosszabbított az Arsenal labdarúgócsapatával. A 25 éves holland a londoniaknál szeretné befejezni a pályafutását. A Manchester United egy fiatal francia játékossal erősítette meg a középpályáját.

Az Arsenal és Robin van Persie sem hozta nyilvánosságra az új megállapodás részleteit, a klub honlapján csak annyi olvasható, hogy hosszú távú megállapodásról van szó. Sajtóértesülések szerint a holland játékos 2013-ig írt alá és 4,1 millió fontot keres majd évente.

“Arsene Wenger személyében a világ egyik legjobb trénere dolgozik nálunk, a keret tele van rendkívül tehetséges fiatalokkal, világhírű stadionban játszhatunk, szurkolóink fantasztikusak, úgyhogy fényes jövő áll a klub előtt, ennek pedig részese akarok lenni” – mondta a holland futballista, majd arról beszélt utalt, hogy a londoniaknál fogja befejezni a pályafutását.

Van Persie marad, igazolt a MU 1

A 25 éves csatár 2004-ben a Feyenoordtól igazolt az Ágyúsokhoz, s az előző idényben szerzett 20 góljával az együttes legeredményesebb játékosa volt. Ötéves londoni pályafutása alatt 177 találkozón 63-szor talált a kapuba.

Újra lecsapott Fergie

Az Arsenal elől halászta el a Manchester United a francia Gabriel Obertant. Már csak az orvosi vizsgálaton kell átesnie a franciának, aki rövidesen aláírhatja négy évre szóló szerződését. Sir Alex Fergusonék a BBC információi szerint 3 millió fontot fizettek a Girondins Bordeaux-nak a 20 éves szélsőért, akit az Ágyúsok mellett az Inter és az AC Milan is figyelt.

Obertan az elmúlt szezonban kölcsönben játszott a francia élvonalban szereplő Lorient együttesében. A fiatal szélső 15 mérkőzésen egyszer volt eredményes. A júniusban megrendezett touloni ifjúsági tornán megválasztották a legértékesebb játékosnak.

Obertan a harmadik igazolása a manchesterieknek Cristiano Ronaldo távozása óta. A portugál aranylabdásért kapott 80 millió fontból Ferguson idáig megszereze Antonio Valenciát (Wigan) és a rutinos Michael Owent (Newcastle).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik