Élet-Stílus

Hazai siker a Tour de France-on

A francia Thomas Voeckler nyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny ötödik, szerdai szakaszát, míg összetettben továbbra is az olimpiai bajnok svájci Fabian Cancellara vezet. Armstrong és Contador a további sorrend.

Voeckler hat társával hamar meglépett a 196,5 kilométer hosszú szakaszon, de a mezőny a második és egyben utolsó negyedik kategóriás emelkedőn 4 percre csökkentette hátrányát. A szökevényeknek rohamos tempóban fogyott az előnye, a sprintspecialistáék kis híján Voecklert is befogták.

A francia kerekes az utolsó kilométereken döntötte el a szakaszt, állva hagyta habozó társait, és az előnyét, ha csak hajszállal, de megőrizte a célig. A 30 esztendős Voeckler pályafutása első szakaszgyőzelmét szerezte a Touron.

Hazai siker a Tour de France-on 1

A szökevények közül az orosz Mihail Ignyatevet nem számolva mindenkit lehajráztak a sprinterek, a harmadik helyen az ausztrál Mark Cavendish végzett.

Az összetettben vezető Cancellara, Armstronggal és Contadorral együtt a mezőny közepén zárta a szakaszt. A verseny csütörtökön már Spanyolországban, a Gerona és Barcelona közötti 181,5 km-es szakasszal folytatódik.

Tour de France, 5. szakasz, 196,5 km:
1. Thomas Voeckler (francia, Bouygues Telecom) 4:29:35 ó
2. Mihail Ignatyev (orosz, Katyusa) 7 mp hátrány
3. Mark Cavendish (brit, Columbia) a. i.
4. Tyler Farrar (amerikai, Garmin-Slipstream) a. i.
5. Gerald Ciolek (német, Milram) a. i.
6. Danilo Napolitano (olasz, Katyusa) a. i.

Az összetettben:
1. Fabian Cancellara (svájci, Saxo Bank) 15:07:49 ó
2. Lance Armstrong (amerikai, Asztana) azonos idővel
3. Alberto Contador (spanyol, Asztana) 19 mp h.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik