Élet-Stílus

Félrekezelték Overdose-t

A magyar csodaló patasérülése szépen gyógyul, de a nantes-i tréningtelepen menedzsmentjének határozott kérése ellenére is több munkát végeztettek vele, mint amennyit a rehabilitáció megkívánt volna. Újabb sérülést szedett össze Overdose.

Vasárnap tért vissza Franciaországból az összes eddigi versenyén veretlen magyar csodaló tulajdonosa, és rossz híreket hozott. „Sajnos a franciaországi rehabilitáció nem a várakozásoknak megfelelően alakult” – nyilatkozta a PannoniaOverdose.hu-nak Mikóczy Zoltán.

„A problémás patái a vártnak megfelelően növekednek, erősödnek. Azonban az itthon bevált, személyre szabott, a ló pillanatnyi állapotának megfelelően kialakított rehabilitációs módszert határozott kérésünk ellenére sem folytatták” – mondta a tulajdonos, aki szeretné minél hamarabb ismét költöztetni a lovát, hogy a megfelelő kezelésben részesüljön.

Kérdéses mikor versenyezhet újra (PannoniaOverdose.hu)

Kérdéses, mikor versenyezhet újra (PannoniaOverdose.hu)

A francia telepen alkalmazott „rehabilitáció” következtében – melyre Overdose szervezete a hosszú lábadozása miatti kényszerpihenő következtében még nem állt készen – mozgásszervi problémák léptek fel. A hétfő délelőtti ultrahangos vizsgálaton kiderült, hogy Overdose jobb első lábán kisebb ínsérülést szenvedett.

Az állatorvosok újabb nyolcnapos pihenőt javasoltak, ez idő alatt Mikóczky elutazik arra a két lehetséges helyszínre, ahol a ló rehabilitációja folytatódhat: Chantilly-ba és az angliai Pulborough-ba. A tulajdonos azt sem tartja kizártnak, hogy Overdose visszatér Alagra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik