Élet-Stílus

A blues királya ismét Budapesten

A 14 Grammy-díjjal és még számtalan más díjjal és kitüntetéssel büszkélkedő B.B. King július 16-án a Budapest Sportarénában kápráztatja el a blues rajongóit.

A 90-es, 80-as, 70-es, 60-as és 50-es években is csak egyetlen királya volt a bluesnak, a mindenki által B.B. Kingként ismert Riley B. King.

B.B. a 40-es évek végétől kezdett el lemezeteket készíteni. Azóta több mint 50 albuma jelent meg, melyeknek túlnyomó többsége klasszikus blues, mint az 1965-ben megjelent élő bluesalbum, a “Live At The Regal” és az 1976-os Bobby Blue Blanddel való együttműködés eredményeképpen létrejött “Together For The First Time”.

Az évek előrehaladtával B.B.-nek két dala is az R&B-lista élére tudott törni, az 1951-es “Three O’Clock Blues és az 1952-es “You Don’t Know Me”. Négy száma pedig második helyig jutott ugyanezen a listán. 1953-ban a “Please Love Me”, 1954-ben a “You Upset Me Baby”, 1960-ban a “Sweet Sixteen, Part I” és 1966-ban a “Don’t Answer The Door, Part I” című dalok. B.B. legsikeresebb crossover dala, az 1970-es “The Thrill Is Gone”, a poplista 15. helyéig jutott.

(fotó: MTI/EPA)

(fotó: MTI/EPA)

A magyar közönség utoljára 12 évvel ezelőtt, a Kongresszusi Központban lehetett szem- és fültanúja a gitáros zsenialitásának, ám B.B. King most gondoskodik róla, hogy az élményt a Papp László Budapest Sportarénában felfrissíthessük.

A rendezvény a Showtime Budapest szervezésében valósul meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik