Élet-Stílus

Armstrongék nyerték a csapatversenyt

A hétszeres győztes Lance Armstronggal, valamint a nagy esélyes Alberto Contadorral felálló Astana nyerte Tour de France országúti kerékpáros körverseny negyedik, keddi szakaszát, a 39 km-es csapat időfutamot.

Holtversenyben vezet a legrangosabb kerékpáros körversenyen Lance Armstrong, miután a papírformának megfelelően az Astana megnyerte a csapat időfutamot.

Egy másodpercen múlott, hogy a következő szakaszon nem az amerikai tekerhet sárga trikóban. Ehhez az Astanának 41 másodperccel kellett volna megvernie az összetettben vezető Fabian Cancellara csapatát. A különbség a 39 kilométeres szakaszt követően 40 másodperc volt.

Armstrongék nyerték a csapatversenyt 1

Armstrong csapattársa, a végső sikerre is jó eséllyel pályázó Alberto Contador feljött összetettben a harmadik helyre, a spanyol 19 másodperces hátránnyal követi a két éllovast.

Nagyot bukott az idei Giro d’Italián diadalmaskodó Gyenyisz Mencsov. A Rabobank kerekesei megvárták orosz csapattársukat, akit tudta folytatni a versenyt, ám ezzel értékes másodperceket veszítettek.

Szerdán a Le Cap d,Agde és a Perpignan közötti 196,5 km-es szakasz vár a mezőnyre.

Tour de France, 4. szakasz, 39 km, csapat időfutam:
1. Astana 46:29 p
2. Garmin 18 mp h.
3. Saxo Bank 40 mp h.

Az összetettben:
1. Fabian Cancellara (svájci, Saxo Bank) 10:38:07 ó
2. Lance Armstrong (amerikai, Astana) azonos idő
3. Alberto Contador (spanyol, Astana) 19 mp hátrány

Ajánlott videó

Olvasói sztorik