Élet-Stílus

Szurkolót ölt a kolumbiai focista

A kolumbiai Atletico Junior együttesének játékosa két pisztolylövéssel végzett egy a csapatot kritizáló szurkolóval. Javier Florez elmenekült a tett helyszínéről, majd nem sokkal később feladta magát a rendőrségen.

Nehezen viselte Javier Florez, hogy a csapata az odavágó után a visszavágón is kikapott az Once Caldas csapatától a bajnoki fináléban.

Egy héttel a 3-1-re elveszített második meccset követően néhány járókelő felismerte a kocsijában ülő középpályást Barranquilla városában. A szurkolók szidalmazni kezdték Florezt, aki a szemtanúk szerint ekkor szó nélkül előhúzta pisztolyát, és két célzott lövéssel végzett egy 27 éves villanyszerelővel.

A focista futva menekült, miközben a feldühödött tömeg kövekkel megdobálta a kocsiját. Florez nem sokkal később önként feladta magát a rendőrségen.

Szurkolót ölt a kolumbiai focista 1

Florez esete nem egyedülálló Kolumbiában. Az élvonalban szereplő Santa Fe labdarúgócsapatának uruguayi vezetőedzője, Ruben Israel néhány napja lemondott posztjáról, miután életveszélyes fenyegetéseket kapott.

Az 51 éves szakvezetőt május végén szerződtették Hernan Dario Gomez helyére, és még egyetlen mérkőzésen sem irányította a gárdát, amely nem jutott be a bajnokság elődöntőjébe. “A hétvégén több telefonhívást kapott, amelyekben őt és a családját fenyegették – mondta Armando Farfan, a klub elnöke. – Nem is értjük a helyzetet, hiszen még csak be sem tette a lábát a stadionba.”

Az 1994-es világbajnokság után egy elvakult fanatikus lőtte le Andres Escobart, a kolumbiai válogatott játékosát, mert a védő öngólt rúgott az Egyesült Államok elleni csoportmeccsen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik