Élet-Stílus

Cristiano Ronaldo a spanyoloknak „udvarol”

Cristiano Ronaldo szerint a sztárokat Spanyolországba csábító Florentino Pereznek köszönhetően a Primera División erősebb a Premier League-nél.

A világ legdrágább játékosát hétfőn este mutatják be a Real Madridnál, de a 94 millió euróért igazolt portugál aranylabdás már megérkezése előtt igyekezett belopni magát a spanyol szurkolók szívébe. Cristiano Ronaldo arról beszélt, hogy a Primera División erősebb az angol bajnokságnál, amelyben a Manchester United játékosaként korábban hat évet húzott le.

Már várja a rajtot (MTI/EPA)

Már várja a rajtot (MTI/EPA)

„Az angol bajnokság is rendkívűl erős, de úgy gondolom, hogy Florentino Perez nyári igazolásainak köszönhetően a Primera División megelőzi a Premier League-et. Nagyszerű bajnokság előtt állunk, hiszen Spanyolországban pazar labdarúgók játszanak, ráadásul a futballisták a bírótól itt nagyobb védelmet kapnak, mint Angliában” – jegyezte meg a portugál klasszis.

Ronaldónak annyiban mindenképpen igaza van, hogy Pérez – rengeteg pénzért – valóban minőségi játékosokat csábított Spanyolországba. A Real elnöke a tavalyi év aranylabdása mellett Kakát és Karim Benzemát is leszerződtette a királyi klub számára, és most Franck Ribéryre vetette ki a hálóját.

A többi elitklub is sztárokat nézett ki magának: a Barcelona Keirrison és Javier Mascherano, az Atletico Madrid pedig Andreas Pirlo megszerzésével még inkább növelheti a spanyol pontvadászat színvonalát és presztízsét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik