Élet-Stílus

Bayern: elég volt a cirkuszból

Tombol a Ribéry-show a Bayernnél, a müncheniek baja csak az, hogy nem a pályán, hanem azon kívül. A francia középpályás újra a társakkal edzett, de az új tréner már nagyon unja a cirkuszt.

Olyannyira, hogy azt már az újonnan szerződtetett edző, a holland Louis van Gaal is megelégelte, és egy hétfői lapinterjúban megerősítette: a klub érdeke azt kívánja, hogy minél előbb pont kerüljön az egyre cirkuszibb jelleget öltő ügy végére.

A világ egyik legjobb játékosának számító Ribéry már a múlt héten nem hagyott kétséget afelől, hogy elvágyik a bajoroktól, és a Real Madridban szeretné folytatni a pályafutását. A válogatott francia futballista erről a L’Equipe című lapnak nyilatkozott, s mindezt megtetézte azzal is, hogy különböző sérülésekre hivatkozva nem vett rész a Louis van Gaal vezette első edzéseken.

Bayern: elég volt a cirkuszból 1

A hét végére azonban – legalábbis egy újabb interjú szerint – meggondolta magát, azt hangoztatva, hogy korábbi kijelentését rosszul idézték, és valójában semmi kifogása az ellen, hogy továbbra is a Bayern München mezét húzza magára.

A Bild című napilap hétfői értesülése szerint nemcsak az edzőnek, de a csapat vezetőinek, mindenekelőtt Franz Beckenbauernek is elege van a “Ribéry-showból”, csak hát a játékos túl sokat ér ahhoz, hogy ezt nyíltan kimondják. Ezért, miközben a vezetők hivatalosan azt állítják, hogy a francia klasszis nem eladó, titokban arra számítanak, hogy mindenekelőtt a Real Madrid “visszautasíthatatlan” ajánlatot tesz. A hírek szerint 60-70 millió euró “elfogadható” lenne, és a Bayernnél arra számítanak: minél inkább szorít az átigazolási idő, a Real annál “rugalmasabb” lesz.

Louis van Gaal pedig az elmúlt hét végén közvetve kijelentette: el tudja képzelni a jövőt a világklasszis francia nélkül is.
Mindenesetre nem kizárt, hogy Franck Ribéry a Bayernnél a maga módján történelmet ír. Értesülések szerint ugyanis az elmúlt napok fejleményei után a vezetők fejükbe vették: egyfajta magatartáskódexet dolgoznak ki arra vonatkozóan, hogy egy játékosnak mit szabad, és mit nem. Azaz legfőképp azt kívánják rögzíteni, hogy egy labdarúgó a nyilvánosságnak mit nyilatkozhat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik