Élet-Stílus

Meggyilkolták a korábbi MVP-irányítót

Szombaton Nashville-ben meggyilkolták Steve McNairt, a profi amerikaifutball-liga (NFL) közelmúltjának egyik legjobb irányítóját.

A 2008 áprilisában visszavonult játékosra és barátjára, a 20 éves Sahel Kazemire szombat délután találtak rá egy McNair által bérelt belvárosi lakásban. A helyi rendőrség tájékoztatása szerint a 36 éves sportolót több lövéssel a nappalija kanapéján ölték meg, míg a közelében, a földön elterült fiatal lánnyal egy fejlövés végzett. Az ügyben még nyomoznak.

A gyilkossággal kapcsolatban Don Aaron, a rendőrség szóvivője kijelentette, hogy egyelőre kizárni még semmit sem lehet, ám szinte biztos, hogy McNair feleségének, Mechele-nek nincs köze a gyilkossághoz.

Rajongók és a média képviselői a helyszínen (mti/epa)

Rajongók és a média képviselői a helyszínen (mti/epa)

Steve McNair 1995-től 13 szezont játszott az NFL-ben, ebből 11-et a Tennessee Titansben, mellyel 2000 februárjában a nagydöntőben, a Super Bowlon szerepelt, s nagy csatában kapott ki a St. Louis Ramstől. A színes bőrű irányító karrierje során háromszor játszott a liga All Star-mérkőzésén, a legjobbakat felvonultató Pro Bowlon, 2003-ben pedig – Peyton Manninggel közösen – az alapszakasz legértékesebbje (MVP) lett.

A tavaly visszavonult futballista legemlékezetesebb produkcióját a 2000-es Super Bowlon nyújtotta, ahol előbb 16-0-ás hátrányból egyenlített ki csapatával, a lefújás előtt pedig, kevesebb mint két perc alatt 16-23-as állásnál 87 yardos támadást vezényelt, melynek végén csupán egyetlen yardon múlt az egyenlítés, amivel hosszabbításra mentette volna a mérkőzést a Titans.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik