Élet-Stílus

Kiverték a ringból az új Klicskót

admin
admin

2009. 07. 05. 10:20

Nagy verést kapott szombat este Hamburgban a Klicsko-utódnak kikiáltott Alexander Dimitrenko. Az ukrán többször padlózott, de megúszta a kiütést, ennek ellenére csak megosztott pontozással győzött a brit Eddie Chambers.

Az előzetes várakozásokat felülmúlóan izgalmas mérkőzést vívott egymással szombaton este a hamburgi Color Line Arena szorítójában Alexander Dimitrenko és Eddie Chambers. A WBO vonalon Vlagyimir Klicsko kihívásáért folyó összecsapás első perceiben azonnal kirajzolódott, hogy a két öklöző teljesen ellentétes taktikát választott.

A jóval magasabb Universum-védenc Dimitrenko feltartó elsőkezes egyenesekkel és folyamatos oldalirányú mozgással, illetve sok hátrálással próbálta elkerülni a közvetlen közelharcot. A korábban Alexander Povetkinnek is kellemetlen perceket okozó Chambers a menekülő útvonalak lezárásával, majd a beszoruló ukránra mért gyors horgokkal és felütésekkel próbálta gyűjtögetni a pontokat.

Az első menetekben még viszonylag kiegyenlített találkozó a 3. felvonás körül kezdett Chambers elképzelései szerint alakulni, majd az 5. etapban vett éles fordulatot a mérkőzés. Az ominózus 3 perc nagy amerikai fölényt hozott, és egy testre irányuló Chambers ütés után Dimitrenko mélyütést reklamálva összerogyott. A mérkőzésvezető nem számolt, és kis pihenő után folytatódhatott a küzdelem, de a jelenet egyértelműen bizonyította, hogy Fritz Sdunek tanítványának komoly gondjai vannak.

A rezignált ukrán bunyós aztán a 7. menetben egy vese tájékra irányuló ütés után kifordult, amit követően már nem marad el a számolás, majd a felvonásból hátralévő rövid időben is nagy verést kapott. A mérkőzés ezen stádiumában nagyon úgy tűnt, hogy csak idő kérdése egy Dimitrenko KO-vereség, de a fiatal öklöző nagy szívvel visszajött a mély gödörből, és ha csak rövid időszakokra is, de magára talált, amiből látványos ütésváltások alakultak ki.

erdei szeptemberben bokszolhat

“Ha minden igaz szeptember 12-én léphetek ringbe. Persze még nem száz százalék, de komoly esély van rá. Július 13-án tárgyalok a klubom, az Universum Box Promotion vezetőivel, akkor válik biztossá az időpont, a helyszín és az ellenfél. Úgy hallottam Jürgen Brahmer lehet az ellenfelem, de biztosat ezzel kapcsolatosan még nem mernék mondani. Ha realizálódik a szeptember 12-i időpont a hátralévő idő, még pont elég lehet a felkészülésre” – mondta bizakodóan a WBO félnehézsúlyú világbajnok Erdei Zsolt következő címvédéséről.

A találkozó utolsó harmadában szinte minden menet ugyan azon koreográfia szerint alakult: Dimitrenko a pihenők után úgy ahogy tartotta magát, majd a felvonások közepén menetrendszerűen jött egy Chambers roham, ami a kiütés szélére sodorta az ukrán harcost, aki ezt követően már főként csak a túlélésre törekedett.

A 10. etapban ismét óriási bajba került Dimitrenko, aki egy remekbe szabott álcsúcsra mért Chambers balhorog után a padlóra rogyott, de végzetesnek tűnő akció után is képes volt a folytatásra a vérző orrú Universum bunyós. A 12., mindent eldöntő menetben Chambers megpróbált még egy nagy rohamot indítani, hogy ne a bírókon múljon a végeredmény, de a nagy szívvel küzdő Dimitrenko kihúzta a végső gongig.

A pontozás végül többségi döntéssel (113-113, 117-109 és 116-111 arányban) Chamberst látták jobbnak, aki ezzel az értékes sikerrel a WBO ranglistán hivatalos kihívói pozícióba kerülhet, és a jövőben jó esélye lehet egy Vlagyimir Klicsko elleni mérkőzésre, míg a nagyot küzdő, de rossz napot kifogó Dimitrenko első vereségét volt kénytelen elkönyvelni.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.