Élet-Stílus

Cavendish nyerte az első sprintet

A brit Mark Cavendish sprintbefutó során megnyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny második, vasárnapi szakaszát, míg összetettben a nyitó napon győztes svájci Fabian Cancellara vezet.

Trópusi melegben vágott neki a szombati prológot követően a második szakasznak a legrangosabb kerékpáros-körverseny mezőnye. Az első szökevényeket hamar befogta az összetettben vezető Cancellara csapata, amely a vasárnapi szakasz nagy részében az élen haladt.

Másodszorra négyen próbálkoztak, és sikerült is meglépniük. Stef Clement, Cyril Dessel, Jussi Veikkanen és Stephane Auge előnye nem sokkal a cél előtt fogyott el, így a legjobb sprinterek egymás között döntötték el a szakaszgyőzelmet. 400 méterrel a cél előtt többen is buktak, és végül a megfogyatkozott mezőnyből Cavendish időzítette a legjobban a hajráját.

Cavendish (b) a célban (mti/epa)

Cavendish (b) a célban (mti/epa)

A hétszeres Lance Armstrong végig a mezőnnyel haladt, a baleset miatt viszont visszaesett, és már 40 másodperc a hátránya az összetettben továbbra is vezető Cancellarával szemben. A Tour legnagyobb esélyesének tartott spanyol Contador 18 másodperccel követi az időfutam-specialista svájcit, akit az első komoly emelkedőn játszi könnyedséggel fog megelőzni.

Hétfőn a Marseille és La Grande-Motte közötti 196,5 km vár a mezőnyre.

Tour de France, 2. szakasz, Monaco-Brignoles, 187 km:
1. Mark Cavendish (brit, Team Columbia) 4:30:02 ó
2. Tyler Farrar (amerikai, Garmin-Slipstream) azonos idővel
3. Romain Feillu (francia, Agritubel) a. i.

Az összetettben:
1. Fabian Cancellara (svájci, Saxo Bank) 4:49:41 ó
2. Alberto Contador (spanyol, Astana) 18 mp hátrány
3. Bradley Wiggins (brit, Garmin) 19 mp h.
…10. Lance Armstrong (amerikai, Astana) 40 mp h.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik