Élet-Stílus

Mancini leülne a Juventus kispadjára

A nem éppen felhőtlen viszony ellenére az Inter egykori vezetőedzője, Roberto Mancini szívesen vállalna szerepet a Juventusnál, ha a torinóiak megkeresik.

Mancini korábban finoman szólva sem ápolt harmonikus viszonyt a torinói sztárklubbal, mégis elvállalná a Juventus irányítását, ha erre alkalma nyílna – nyilatkozta az egyik olasz weboldalnak.

„Miért ne? Ha lehetőségem lesz munkát vállalni a Juventusnál, ha megkeresnek, tárgyalhatunk” – mondta a japán szövetségi kapitányi poszttal is hírbe hozott Roberto Mancini. A jelenleg állás nélküli tréner a Juventusszal való viszonyáról is szót ejtett.

„Kicsit felfújják ezt a dolgot, emiatt sokaknak úgy tűnhetett, hogy problémáim voltak a torinói klubbal, de ez nincs így” – tette hozzá Mancio. Más kérdés, hogy a Juventusnak jelenleg van edzője, az előző szezon végén kinevezett Ciro Ferrara, a klub korábbi játékosa kétéves megállapodást kötött a „zebrákkal”.

Mancini az olasz futball legújabb ügyéről is elmondta véleményét, jelesül arról, hogy a bundabotrányban főszerepet játszott korábbi Juve-főnök, a spottevékenységtől eltiltott Luciano Moggi a tanácsaival segítette a Bolognát.

„Szerintem semmi kivetnivaló nincs ebben, legalábbis szerintem. Ha labdarúgásról akarunk beszélgetni, Moggi jó partner ebben, hiszen nagyszerűen ért hozzá. Magánemberként, barátként miért ne mondhatná el a véleményét?” – állítja Mancini.

Makelele marad Párizsban

Egy évvel, 2010-ig meghosszabbította szerződését a Paris Saint-Germainnel Claude Makelele, a párizsi labdarúgócsapat kapitánya. „A nyári szünetre úgy mentem el, mintha már aláírtam volna. Örülök, hogy így döntöttem, és sikerült megállapodni. Bízom benne, hogy a játékosok, a klub és a szurkolók is élvezni fogják a következő idényt” – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik