Élet-Stílus

Hatan versenyben a fődíjért

Hatan maradtak versenyben az egymillió dolláros fődíjért az atlétikai Golden League-sorozat második, oslói viadala után. Az amerikai Sanya Richards a világ idei legjobb eredményét érte el a nők 400 méteres versenyszámában.

Az oslói versenyen Sanya Richards (400 méter), Jelena Iszinbajeva (rúdugrás), Damu Cherry (100 gát), valamint Kerron Stewart (100), illetve Kenenisa Bekele (5000) és Tero Pitkämäki (gerely) ismételte meg a Berlinben aratott győzelmét.

A norvégiai Bislett Gamesen az amerikai Richards a világ idei legjobb eredményével, 49.23-mal nyert 400 méteren – annak ellenére, hogy a verseny előtti eső miatt nedves volt a pálya.

Sanya Richards kiváló formában van (MTI/EPA)

Sanya Richards kiváló formában van (MTI/EPA)

A legtöbb számban viszont lényegesen gyengébb eredmény is elég volt a győzelemhez, így például a férfiak klasszikus sprintszámában a jamaicai Asafa Powellnek (10.07), vagy éppen női rúdugrásban az orosz Jelena Iszinbajevának (4,71 m).

A fődíjon azok a versenyzők osztoznak, akik mind a hat állomáson győznek. Amennyiben egyetlen ilyen atléta sem lesz, úgy az öt sikert elérők között 500 ezer dollárt osztanak szét.

Eredmények

Ajánlott videó

Olvasói sztorik