Élet-Stílus

Ferguson: Owen világklasszis

Sir Alex Ferguson, Manchester United menedzsere alaposan meglepte a közvéleményt azzal, hogy leigazolta Michael Owent, aki sokak szerint már túljutott a zeniten. A csatár azonban jó erőben érzi magát és nagyon elszánt.

A manchesteriek menedzsere azonban mitsem törödik a kritikus hangokkal, ráadásul egyik nyilatkozatában Owent világklasszis támadónak, a posztja egyik legjobbjának nevezte.

Nyilván ez így van, csakhogy a 29 éves, aranylabdás csatár az utóbbi időben sokszor volt sérült, és emiatt nyomaiban sem emlékeztetett a 2001-es önmagára – az előző szezonban mindössze 10-szer volt eredményes, ez idáig utolsó Premier League-gólját pedig januárban (a West Ham ellen) szerezte.

Boldogan írt alákétéves szerződését (manutd.com)

Boldogan írt alá a kétéves szerződését (manutd.com)

Mindezek ellenére – miután a szerződése lejárt az élvonaltól elbúcsúzott Newcastle Unitednél, több csapat – az Everton, Aston Villa, a Stoke és Hull is versenybe szállt a kegyeiért.

„Éppen elkezdtem tárgyalni a klubokkal, amikor Ferguson felhívott – ezen magam is meglepődtem -, és arra kért, hogy reggelizzek vele. A találkozón aztán közölte, hogy szeretne szerződtetni” – árulta el a részleteket Michael Owen.

„Egy pillanatig sem haboztam, nem is volt min töprengeni, hiszen fantasztikus lehetőséget kaptam, és igyekszem élni ezzel. Nagyon hálás vagyok Sir Alex Fergusonnak, és ígérem neki, hogy meghálálom a bizalmát…” – mondta a támadó, aki állítólagos sérülékenységéről is szólt.

„Sokat beszélnek erről, de nem érzem, hogy különösebb baj lenne velem. Az orvosi vizsgálatokon olyan eredményeket produkáltam, amelyekkel szerintem sokakat megleptem. Kiváló erőben vagyok, s a motivációmmal sincsen gond” – tette hozzá.

Owen statisztikája

Liverpool (1991-2004) 297 mérkőzés, 158 gól
RealMadrid (2004-2005) 40 mérkőzés, 14 gól
Newcastle (2005-2009) 79 mérkőzés, 30 gól
Angol válogatott (1998-) 89 mérkőzés, 40 gól

Ajánlott videó

Olvasói sztorik