Élet-Stílus

Harry Potter a drogokat kihagyja, de a szex és rock’n’roll jöhet

"Szex, drogok és rock'n'roll" - foglalta össze a hamarosan moziba kerülő Harry Potter és a félvér herceg tartalmát David Yates, a szuperprodukció rendezője egy brit napilapban pénteken megjelent interjújában. Ám kisvártatva helyesbített: "na, jól van, a drogokat kihagyhatjuk".

A Warner Bros. filmstúdió tavaly fél évvel elhalasztotta a J. K. Rowling regényfolyamából készülő filmszéria legújabb epizódjának bemutatóját, így a Félvér herceg a jövő heti premierek (Tokió, London, New York) után július 15-től kerül végre a mozik műsorára. A magyar bemutató július 23-án lesz.

Az öt eddig bemutatott film eddig csupán a jegyeladásokból 4,5 milliárd dollárt jövedelmezett világszerte, s a box office-szakértők becslése szerint aligha kétséges, hogy a hatodik rész is valahol a 800 millió-1 milliárd dolláros jegybevétel környékén fog teljesíteni.

A Roxfort varázslóiskolában játszódó fantasy főhősei legszebb kamaszkorukat élik, “dúlnak a tinédzser-hormonok”, “a diákok érzelmi és fizikai támadások kereszttüzébe kerülnek” – vázolta a The Daily Mailnek nyilatkozó 46 esztendős filmrendező hozzátéve, hogy “azért akad majd a filmben néhány igazán szeretni való vidám jelenet is”.

Mint elmondta, a nyolc évvel ezelőtt forgatott első film óta a szereplők “egyre jobbak és jobbak”. Különösen Emma Watson fejlődésével volt megelégedve, aki immár “magabiztosan” alakítja Hermione-t, Harry (Daniel Radcliffe) barátját. “Dannak az Equusbeli szerepe után tényleg meglepően nagyszerű pillanatai és húzásai vannak” – dicsérte Radcliffe-et.

A Félvér herceg kemény akciójelenetei és a Harry elpusztítására törő Voldemort nagyúr, valamint halálfalóknak nevezett követőinek ördögi gonoszsága, az újabb félelmetes karakterek – például a vérfarkas Fenrir Greyback – megjelenése ugyanakkor nem ígérnek felhőtlen családi szórakozást.

“Emlékszem, amikor a Jurassic Park megjelent, elég durva filmnek számított azzal a rengeteg csúcsszínvonalú különleges effektussal. Ám mivel Steven Spielberg csinálta, az emberek úgy gondolták: ‘bírni fogják a gyerekek’. És szerintem ebben rejlik az igazság: mivel itt Harry Potterről van szó, akiért rajonganak, a közönség nagyobb toleranciával viseltetik az iránt, amit megjelentetünk a vásznon. A nézők ismerik ezt a világot, nem újak nekik ezek dolgok, olvasták a könyveket. Így aztán egy kicsit tovább mehettünk, mint esetleg más produkciók” – idézte a rendezőt a telegraph.co.uk portálon megjelent írás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik