Élet-Stílus

Útlezárás készül a benzinár miatt

E-mailben terjesztve szerveznek figyelmeztető autós demonstrációt péntekre a benzináremelésre válaszul. A mozgalom sikertelenség esetén teljes útzárat is megvalósítana.

Érdekes e-mailt kapott a vezess.hu szerkesztősége, amelyben a szervezők tiltakozásra buzdítják az autósokat:

“Kérem, írjon mindenki, aki részt venne egy figyelmeztető autós demonstrációban pénteken, válaszul a drasztikus és indokolatlan benzináremelésre. A demonstráción követeljük együtt, hogy a benzin árából azonnal vonják ki a jövedéki adó minimum felét, és az áfa is csak sokkal kisebb adókulcsban szerepelhessen. Követeljük, hogy garantálják a benzin- és gázolajár maximális árát literenként 250 Ft-ban, és csak abban az esetben és olyan mértékben emelkedhessen e fölé, amennyiben a nemzetközi olajárak ezt indokolják. A közúti autós, motoros közlekedés nem luxus, hanem a XXI. század alapvető lételeme, szükséglete, a gazdaság jelentős tényezője, és mint ilyet nem lehet ellehetetleníteni! …
…Álljunk készen, hogy amennyiben pénteken nem érünk célt, a következő héten teljes útzárat szervezzünk az ország és Budapest útjain!”

A Vezess.hu jelenlegi információi szerint a pénteken 15 órára a Kossuth tér központi parkolójába szervezett demonstrációt a rendőrség nem engedélyezte, ezért a szervezők spontán gyülekezésre biztatnak.

Mint ismeretes, július elsejével az üzemanyagok áfa- és jövedékiadó-tartalmának emelése nyomán a benzin átlagára bőven 300 fölé kúszott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik