Élet-Stílus

Távozik a kézisek kapitánya

Lemondott a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról Imre Vilmos, mert összeegyeztethetetlennek tartja feladatkörét a Dunaferr férfi csapatának vezetőedzői tisztével. A szövetség szeretné még júliusban megtalálni utódját.

Az elmúlt hetekben nyilvánvalóvá vált, hogy az egyre sűrűsödő versenyprogram miatt Imre Vilmos számára összeegyeztethetetlen a női kézilabda válogatott szövetségi kapitányi és a Dunaferr SE férfi együttesének vezetőedzői posztja – olvasható a Magyar Kézilabda Szövetség közleményében.

A tavaly ősszel kinevezett kapitány kényszerű választás elé került: csütörtökön eldőlt, hogy a Dunaferr csapatánál folytatja pályafutását, így a női kapitányi poszt pillanatnyilag betöltetlen. A Magyar Kézilabda Szövetség elnöksége legközelebbi, július 22-i ülésén tűzi napirendre a kérdést, de már elkezdődtek az egyeztetések.

Imre Vilmost a tavalyi pekingi olimpia után nevezték ki, majd a decemberi macedóniai Európa-bajnokságon nyolcadik lett megfiatalított együttesével. Év elején viszont a nehéz anyagi helyzetbe került Dunaferr női csapatától távoznia kellett, mivel lehetetlenné vált ott az érdemi munka, és ideiglenesen elvállalta Dunaferr férfi együttesének vezetőedzői posztját. Ugyanakkor jelezte, hosszú távon nem tudja összeegyeztetni a női kapitányi és a férfi vezetőedzői munkát a versenynaptári átfedések miatt.

Távozik a kézisek kapitánya 1

Imre Vilmos így kommentálta a történteket: “A döntéskényszert az élet hozta, (…) a női válogatott mellett a Dunaferr férfi együttesének irányítását nem vállalhattam, a szakmai felelősségem és a lelkiismeretem miatt sem. A Dunaferrhez ezért csak 2009. június 30-ig köteleztem el magam, de olyan szerződéshosszabbítási ajánlatot kaptam, amelyet mindenképpen mérlegelnem kellett, és végül emellett döntöttem.”

“Hangsúlyozom, nem kizárólag anyagi megfontolásból, mert ha csak ez számítana, éppen akkor vinném párhuzamosan a két feladatot, hogy két helyről kapjam a pénzt. Erre azonban képtelen lennék.”

Sinka László, a szövetség elnöke is a köszönettel kezdte helyzetértékelését: “Egyéb lehetőség híján tudomásul vettem Imre Vilmos döntését, és megköszöntem eddigi munkáját. Még a nyár folyamán szeretnénk megtalálni az új szövetségi kapitányt, mert a válogatott augusztusban egyhetes összetartáson vesz részt, ősszel pedig világkupára utazik, másrészt viszont kapkodni nem fogunk, megfontolt döntést kell hoznunk.”

Imrének a győri Konkoly Csaba és a békéscsabai Mátéfi Eszter voltak a segítői. A Győr jelezte: Konkoly nem lesz kapitány. A volt válogatott Mátéfi az MTI érdeklődésére elmondta: megtiszteltető lenne, ha őt kérnék fel, de most nem tud többet mondani: “Békéscsabán komoly terveink és munkánk van, indulunk a nemzetközi kupában és a bajnokságban is szeretnék szép eredményt elérni” – mondta Mátéfi.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik