Élet-Stílus

Magyar sisakban versenyez Heidfeld

Magyar pályázó tervei alapján dísztik fel Nick Heidfeld bukósisakját a soron következő Német Nagydíjra. A különleges fejfedőt azután elárverezik.

Simon Tamás, azaz egy hazánkfia nyerte a Nick Heidfeld által kiírt pályázatot. A BMW Sauber versenyzője nemrég arra kérte rajongóit, rajzoljanak új látványtervet sisakjára, amelyet a hazai versenyén, a Német Nagydíjon visel majd.

Több mint kilencezer pályamunka érkezett be, s ezek közül választották legjobbnak a magyar férfi ötletét. “Ez a sisak kiemelkedett a többi közül” – mondta Heidfeld a honlapján. “Tény, hogy, amint megláttam, úgy gondoltam ez lehet a győztes. Csak annyit tudtam mondani: Azta!”

Magyar sisakban versenyez Heidfeld 1

Heidfeld nem egyedül döntött, de a korábbi sisakjait készítő Jens Munster is segítségére volt, akit szintén lenyűgözött a megoldás. “Simon Tamás nagyszerű ötletet valósított meg” – kezdte. “Soha nem láttam még ilyen sisaktervet korábban, sem igazi versenyzőknél sem normál motorosok esetében. A rajzolat kizárólag körökre épül, amelyről csak akkor szerzel tudomást ha egészen közelről megnézed. A dizájn erősen emlékeztet az ipari robotok karjaira és csatlakozóira. Számomra, mint profinak, egy ilyen tervet a legnehezebb megvalósítani” – tette hozzá.

“El sem hiszem. Ez egyszerűen fantasztikus… – ezek voltak a Simon Tamás első szavai, amikor a sikeréről értesült, de később egy külföldi lapnak beszélt a sisakról is: “Mindenféle előzetes elképzelés, elvárás nélkül vágtam neki a munkának” “Egyszerűen hagytam, hogy a helyzet befolyásoljon, de azt hiszem különösen kreatív voltam aznap. Valami olyasmit akartam kifejezni, ami a rendszer mögé mutat – ez vezetett a körkörös témához”

A sisakot maga a tervező adhatja majd át Heidfeldnek a jövő hétvégi Forma-1-es Német Nagydíj pénteki szabadedzése előtt. A sisakot a futamot követően jótékonysági célból a német RTL elárverezi, a bevételt egy gyermekekkel foglalkozó alapítvány kapja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik