Élet-Stílus

Esztelenül szórja a pénzt a Real Madrid

Új galaktikus csapatot épít Madridban a júniusban megválasztott elnök, aki azonban eddig egy kivétellel csak támadó szellemű játékosokat igazolt. Az elmúlt szezonban ugyanakkor a védelemmel voltak a legnagyobb gondok a spanyol sztárcsapatnál.

Florentino Pérezt a várakozásoknak megfelelően júniusban ellenjelölt hiányában megválasztották a világ talán legnépszerűbb klubja elnökének. A milliárdos üzletember 2000 és 2006 között, a “galaktikus” korszakban már vezette a Real Madridot. Abban az időszakban olyan sztárok futballoztak a Bernabeuban, mint Zinedine Zidane, David Beckham, Luis Figo vagy éppen Ronaldo.

Ki fog védekezni?

A régi-új elnök hasonló kaliberű sztárokat ígért trónbeszédében, és tartotta a szavát. Néhány héten belül sikerült súlyos milliókért Cristiano Ronaldót (94 millió euró), Kakát (67), Karim Benzemát (35) és Raúl Albiolt (15) Madridba csábítania. Pérez a hírek szerint Franck Ribéryt (Bayern München) és David Villát (Valencia) is szívesen látná az újabb galaktikus csapatában.

Az új szerzemények a posztjukon valóban a földkerekség legjobbjai közé tartoznak, csak egy baj van: a Real Madridnak elsősorban stabil védelemre lenne szüksége. A támadószekció is gyengébben muzsikált az elmúlt szezonban, de nem ez volt az oka a szégyenteljes BL-búcsúnak, vagy a katasztrofális El Clásicónak. Érdemes megnézni, hogyan szedték ízekre a fővárosiak védelmét Messiék. Szegény Casillas…

Az átigazolási időszak még nagyon hosszú, szerződtethet az eddig kakukktojás Albiol mellé újabb hátvédeket a klub, de egyelőre nem repkednek a nevek a sajtóban. Pedig érdemes lenne megerősíteni a hátsó alakzatot.

Nagytakarítás

A transfermarkt.de adatai szerint jelenleg kilenc védő tagja a madridi keretnek: Raúl Albiol, Ezequiel Garay, Michel Salgado, Pepé, Sergio Ramos, Marcelo, Gabriel Heinze, Christoph Metzelder és Miguel Torres. Nem túl acélos a névsor.

Albiol mindenképpen komoly erősítést jelent, Garaynak, Salgadónak, Heinzének és Torresnek viszont nincsen helye egy Real-szintű csapatban. Ramosnak, Marcelónak, Pepének vagy éppen Metzeldernek lehetne, ha tartósan tudnának kimagaslóan teljesíteni. Az elmúlt szezon nem sikerült. Annak feltehetően a Real-drukkerek is örültek, hogy a Juventushoz távozott a világbajnok és aranylabdás Fabio Cannavaro, aki a németországi vébé óta tartós mélyrepülésbe kezdett.

Péreznek a jelek szerint feneketlen a pénztárcája, ezért körbenéztünk a játékospiacon, és összeállítottunk egy „galaktikus” védelmet, amellyel akár a Barcelonát is megszorongathatja a királyi gárda. A jelenlegi kerettagok pedig egy másik klubnál, vagy megérdemelt helyükön, a kispadról figyelhetnének.

All Star-védelem

A jobb szélen két brazilnál jelenleg nincsen jobb. Az egyikük, Daniel Alves jelenleg a nagy riválisnál, a Barcelonában futballozik, így marad az interes Maicón. A hihetetlen munkabírású, villámgyors, remekül fejelő és kapura is veszélyes brazilért fél Európa hajlandó lenne súlyos milliókat áldozni. Maicónt jelenlegi szerződése 2011-ig köti az olasz bajnokhoz, Mourinhóék biztosan megkérnék a 25 millió eurós piaci értékű szélső árát.

Középen a már említett Raúl Albiol mellé Nemanja Vidicset tennénk, ugyanakkor nagyon kevés arra az esély, hogy Ronaldo után a szerb védőt is lepasszolja Sir Alex Ferguson a madridiaknak.

Így két kevésbé neves, de legalább olyan megbízható játékosra esett a választásunk: Philippe Mexés (AS Roma) vagy Ricardo Carvalho (Chelsea). A francia játékos nem jutott be a BL-be a római csapattal, feltehetően hajlana a váltásra, akárcsak a rutinos portugál, aki Terry, Alex és Ivanovics mellett, és természetesen a sérülései miatt egyre kevesebbszer szerepelt a londoniak kezdőjében. Pedig ha egészséges, még mindig a legjobb belső védők egyike.

A bal szélen Joan Capdevilával nem hibázhat a klub. Pellegrini még a Villarealból jól ismeri a spanyol válogatott játékost, aki a tavalyi Eb-n és a La Ligában is sallangmentesen, de rendkívülien hatékonyan futballozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik