Élet-Stílus

Angelina Jolie a legtöbbet kereső színésznő

Angelina Jolie Hollywood legjobban fizetett színésznője, tavaly 27 millió dollárt (5,2 milliárd forint) kapott filmjeiért. Jennifer Aniston alig lemaradva 25 milliót (4,8 milliárd forint) szedett össze.

Jolie a legnagyobbat a Wanted című filmje osztalékaiból kaszált, de a Saltban eljátszott szerepéért is tetemes summát kapott.
Aniston a Marley meg én című romantikus kutyás sztorival jutott milliókhoz, de The Baster című, még be sem mutatott vígjátékából is szép jövedelmet húzott – derül ki a Forbes összeállításából.

A harmadik helyre Meryl Streep került 24 millió dolláros (4,6 milliárd forint) bevétellel, melynek zömét a nagy sikerű Mamma Mia!-filmnek köszönhette. A Szex és New York filmváltozata viszont Sarah Jessica Parkert lendítette a negyedik helyre 23 millió dolláros (4,4 milliárd forint) jövedelemmel. A legjobb öt közé sereghajtóként Cameron Diaz verekedte be magát 20 millió dolláros (3,8 milliárd forint) bevétettel.

Jolie Cannes-ban

Angelina Jolie Cannes-ban (fotó: MTI/EPA)

Az adatokból egyértelműen kiderül, hogy a hollywoodi bevételi mérleg továbbra is meredeken a férfi színészek javára billen: a legnagyobb bevételre tavaly a múlt hónapban közzétett adatok alapján Harison Ford tett szert: 65 millió dollárt (12,4 milliárd forint) játszott össze.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik