Élet-Stílus

Marosi: érik az első arany

Az összes idei versenyén dobogóra álló Marosi Ádám vezetésével a magyar csapat az Eb-n nyújtott teljesítményét is felülmúlhatja a világbajnokságon. A kapitány szerint a fiatal csapat remekül alkalmazkodott az új szabályokhoz, és stabilan teljesít, a tapasztalat hiánya miatt maradtak el némileg a várakozásoktól.

A magyar csapat három éremmel fejezte be a kedden véget ért lipcsei öttusa Európa-bajnokságot, de nem állt messze attól, hogy az eredeti célkitűzést, a négy dobogós helyezést begyűjtse. “A fiatal csapat még egy kicsit megilletődötten szerepelt, de hamar bele fognak rázódni a nagy versenyek légkörébe” – mondta a szövetségi kapitány az FN-nek.

Pálvölgyi Miklós szerint az augusztusi világbajnokságon még szebb eredmények születhetnek. “A lányoknál sokat segíthet Vörös Zsuzsa tapasztalata, de ki kell emelni Kovács Saroltát is, aki juniorként végzett hatodik helyen az Európa-bajnokságon. A fiúknál Marosi Ádám Lipcsében folytatva remek sorozatát (a fiatal klasszis minden idei versenyén dobogóra állhatott) bronzérmet nyert. Messze ő idén a férfimezőny legstabilabb versenyzője, remélhetőleg a legjobbkor, a szezon legfontosabb versenyén lesz képes a nagy dobásra.”

Érik az aranyérem (mti)

Érik az aranyérem (mti)

“Sokan nyertek már idén versenyt, de aztán mindenkinél elérkezett a mélypont. A budapesti Világkupán diadalmaskodó lett fiú (Cserkovszkisz) például nem is kvalifikálta magát a döntőbe a következő viadalon” – dicsérte az új szabályokhoz legjobban alkalmazkodó versenyzőjét a kapitány.

“Még mindig szoknunk kell az új lebonyolítási rendszert, de így vannak ezzel a többi ország versenyzői is. Jó úton haladunk a londoni vébéig elsősorban az új kombinációs versenyszámot fogjuk gyakorolni, ezen a téren még van javulnivalónk. Ugyanakkor biztató volt látni, hogy az eddigiekkel ellentétben nem álltak sokat a lőállásban, gyorsan és pontosan céloztak” – mondta Pálvölgyi.

A válogatottak számára most pár nap pihenő következik, aztán fővárosi és tatai edzőtáborozással készülnek az MTI jelentése szerint a hazai legjobbak az augusztus 13. és 18. között esedékes londoni világbajnokságra. Közben – három hét múlva – országos bajnokság lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik