Élet-Stílus

Räikkönen rajthoz áll a rali-világbajnokságon

Kimi Räikkönen, a Forma-1-es Ferrari csapat finn versenyzője elindul a rali-vb júliusi, finn futamán - jelentették be a szervezők.

A 2007-es F1-es világbajnok ebben az évben már három raliversenyen vett részt, ezek azonban nem tartoztak bele a vb-sorozatba. Július 31-én, a Forma-1-es Magyar Nagydíj után egy héttel viszont olyan nagyságokkal küzdhet meg, mint az ötszörös világbajnok francia Sébastian Loeb vagy a jelenleg a pontverseny élén álló finn Mikko Hirvonen.

A katasztrofális F1-szezon mellett talán raliban sikeresebb lesz (mti/epa)

A katasztrofális F1-szezon mellett talán raliban sikeresebb lesz (MTI/EPA)

Räikkönen egy Fiat Abarth Grande Punto volánja mögött bizonyíthatja tudását, navigátora pedig honfitársa, Kaj Lindström lesz, aki korábban a négyszeres vb-győztes Tommi Mäkinen segítője volt.

“Biztos, hogy nem lesz könnyű verseny – mondta Lindström. – Egy három napig tartó világbajnoki futam jóval hosszabb, mint azok a kisebb viadalok, amelyeken eddig elindultunk. Két napunk van arra, hogy feltérképezzük a pályákat, úgy vélem, Kiminek nem lesz könnyű feladat ezeken a gyors szakaszokon vezetni. Ne felejtsük el azonban, hogy ez a srác nagyon tehetséges, ezért biztosan jól teljesít majd.”

Räikkönen nyolc nagydíjat követően 10 ponttal csak a tizedik helyen áll az idei Forma-1-es sorozat pontversenyében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik