Élet-Stílus

Kártalanítják a Michael Jackson-rajongókat

Visszakapják a Michael Jackson londoni koncertjeire váltott jegyek teljes árát a rajongók. A koncerteket szervező AEG Live keddi közleményében leszögezte, hogy a hivatalos értékesítőktől vásárlókat kártalanítják. Az eBay online aukciós oldal teljes körű kártalanítást ígért jegyvásárlóinak.

A Los Angeles-i központú AEG Live koncertszervező cég tájékoztatása szerint a jegyvisszaváltás részleteiről szerdától a www.MichaelJacksonLive.com honlapon lehet tájékozódni. A rajongók kérhetik a jegyár visszafizetését, de a veszteségei csökkentésére törekvő AEG ajánlata szerint választhatják ehelyett azt is, hogy megkapják koncertjegyüket, amelyet “Jackson által ihletett és tervezett” grafikák díszítenek.

Augusztus 14-ig tartja fenn a jegyekre vonatkozó ajánlatát az AEG, amely minden bizonnyal arra számít: a rajongók közül sokan ragaszkodnak majd belépőjükhöz emlékként vagy akár befektetésként, reménykedve abban, hogy azok később gyűjtői körökben értékessé válhatnak. Így történt korábban Elvis Presley 1977-es halálát követően is.

A londoni O2 arénába szervezett ötven koncertre összesen 750 ezer jegyet adtak el. A 82-124 dollár közötti áron kibocsátott belépők összesen több mint 90 millió dollárért keltek el.

Az eBay internetes aukciós weboldal illetékesei közben szintén kidolgozták azok kártalanításának módját, akik honlapjukon licitálással jutottak a jegyükhöz. Szóvivőjük, Jenny Tomas hétfőn elmondta: nemcsak a jegy árát, hanem a tranzakció teljes költségét is vissza fogják kapni a vásárlók. Vagyis akik például kétszeres-háromszoros áron jutottak az eBayen a belépőjükhöz, az egész összeget visszakapják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik