Élet-Stílus

Új brazil szupersztár született

A Konföderációs Kupát nyert brazil válogatott egyik legjobb játékosa Felipe Melo volt. Az európai élklubok vinnék a kőkemény középpályást, aki feltehetően az Arsenalban folytathatja pályafutását.

Bár nem került be a torna legjobb játékosai közé, sokak szerint a brazil középpályás a Konföderációs Kupa egyik legnagyobb felfedezettje. A 25 éves játékos végigjátszotta a brazilok mind az öt mérkőzését, szerzett egy gólt, több mint 50 kilométert futott, passzainak 83 százaléka pontos volt, és védekező középpályás létére csupán 5 (!) szabálytalanságot követett el (igaz, két sárgát így is kapott).

Melo a 2007/08-as idényben tűnt fel az újoncként kiválóan futballozó Almeríában, ahonnan a Fiorentina csábította magához tavaly nyáron – 8 millió eurót fizetve érte. A firenzeiekkel elérte a BL-indulást jelentő 4. helyet, idén februárban pedig az olaszok ellen 2-0-ra megnyert barátságos mérkőzésen a válogatottban is bemutatkozott. A csapatból azóta kirobbanthatatlan.

Új brazil szupersztár született 1

Melóért sorra érkeznek a sztárklubok ajánlatai, a középpályás első számú kérője az Arsenal, amelynek menedzsere, Arsene Wenger tökéletes Vieira-utódot lát benne. Az Ágyúsokat tavaly a Panathinaikosz kedvéért elhagyó Gilberto Silvának is kiváló véleménye van válogatottbeli partneréről.

Silva a BBC-nek nyilatkozott: “Hallottuk a pletykákat, ezért Felipe megkérdezett engem is az Arsenalról. Azt mondtam neki, hogy az Arsenal egy fantasztikus klub. Az Ágyúsoknak egyébként most éppen egy olyan játékosra lenne szükségük, mint amilyen ő”.

De nemcsak Londonban váltott ki figyelmet a harcos, de technikás középpályás játéka, hanem Milánóban is. Az Inter legendája Sandro Mazzola annak kapcsán hozta szóba a nevét, hogy a Nerazzurrik Deco leigazolására készülnek.

A 66 éves egykori játékmester nem híve a Chelsea támadójának: “Nem értem, mit akar az Inter Decóval, az ő pályafutása már leszállóágban van. Én minél hamarabb megvenném Felipe Melót. Ha ő játszana Cambiassóval együtt a védelmünk előtt, akkor olyan erősek lehetnénk, mint a Barcelona vagy a Real Madrid” – fogalmazott Mazzola, aki egész pályafutását (1960 és 1977 között) az Interben töltötte.

Melo kapcsán a BBC azért felhívja a figyelmet egy statisztikai rényre: a “tüzes” brazil a Serie A előző idényét 17 sárga- és 3 piros lappal zárta…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik