Élet-Stílus

Overdose veri a ménest Franciaországban

Overdose nagyon jól érzi magát Franciaországban, fokozatosan veszi fel a versenyformáját, a kondíciója pedig napról napra jobb.

A magyar versenyló naponta két-három kör könnyű galoppmunkát végez a Nantes-i versenypályán. Mikóczy Zoltánék ettől azt várják, hogy folyamatosan javuljon Overdose kondíciója. A patája javulófélben van, még egy 4-6- hetes utókezeléssel számolnak. Ez idő alatt annyira be tud nőni az a lyuk, amely a bal első lábában van, hogy ez az újrapatkolásnál már nem szabad, hogy problémát jelentsen. Ezután lehet majd Dózit nagyobb mértékben terhelni.

Mikóczy Zoltánék eredeti elképzelése az volt, hogy csak rehabilitációra utazik ki Nantes-ba, de miután ott csapatmunka folyik, fokozatosan egyre inkább versenyformában érzi magát a magyar sprinterló. Egyelőre szokatlan neki a tipikus francia edzésmódszer (együtt dolgozik 30 ló), ugyanis egyrészt Dózi eddig mindig egyedül végezte a munkáját, másrészt senki sem tudja a tempóját tartani: már három-négy lépés után beéri az előtte lévő lovat. A Nantes-i munkát egyébként Henri-Alex Pantal irányítja, aki Franciaország tíz legjobb trénere közé tartozik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik