Élet-Stílus

Újra izgalmas a ralivébé

A finn Mikko Hirvonen nyerte meg a Lengyel-ralit, és a nyolcadik versenyt követően összetettben az élre ugrott. A világbajnoki címvédő Sebastien Loeb győzelmi esélyei már az első napon elszálltak, de a sorozatos kiesések miatt végül pontszerző helyen zárt.

Hajszálon múlott, hogy nem aratott kettős sikert a Ford-csapat a ralivilágbajnokság lengyel futamán. Mikko Hirvonen magabiztosan megőrizte a nyitónapon megszerzett első helyét, a végig mögötte autózó Jari-Matti Latvala viszont az utolsó szakaszon hibázott és kiesett.

“Hihetetlen, nem hiszek a szememnek” – nyilatkozta a versenyt követően a győztes Hirvonen a csapattárs balesetéről. A második helyre így a citroënes Dani Sordo ért be, a dobogó legalsó fokára pedig Henning Solberg állhatott.

Újra izgalmas a ralivébé 1

A világbajnoki címvédő, és a verseny előtt a pontversenyben vezető Sebastien Loeb már az első napon komoly hátrányba került, és sokáig úgy tűnt, hogy pont nélkül fejezi be a versenyt. A sorozatos kiesések miatt végül a hetedik helyen zárt, de így sem tudta megőrizni az előnyét. Hirvonen egy ponttal megelőzte összetettben.

Lengyel-rali, végeredmény:
1. Hirvonen, Lehtinen (finn, Ford Focus WRC) 3:07:27.5 ó
2. Sordo, Marti (spanyol, Citroën C4 WRC) 1:10.3 p hátrány
3. Solberg, Menkerud (norvég, Ford Focus WRC) 2:05.7 p h.

A pontversenyben:
1. Hirvonen 58 pont
2. Loeb 57
3. Sordo 39

Ajánlott videó

Olvasói sztorik