Élet-Stílus

Vasárnapi programajánló

A kérdés vasárnap is: menjek vagy maradjak?

menjek…

Buju Banton a kortárs reggae legnagyobb királya, ehhez nem fér kétség. Az elmúlt évtizedet egyértelműen uraló mágust jellegzetes, recsegős hangja, dancehallos, raggás kirándulásai, átszellemült szövegei a reggae megasztárjai közé emelték. Most először lép fel Magyarországon, konkrétan az A38 Hajón.

Buju Banton

Buju Banton

Már jól bevált, így idén sem hagyják ki a szervezők a Nyár a Lánchídon programsorozatot. Minden hétvégén lezárják a Széchenyi által megálmodott, kőoroszlánokkal övezett objektumot, árusok, vendéglátósok foglalják el azt, és különböző tematika jegyében állandó koncertek, előadások váltják egymást mind a budai, mind a pesti hídfőnél. Vasárnap például többek közt Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán adja elő a Musical duetteket, a Budapesti Fesztiválzenekar ad koncertet, és a Quartett Esqualo idézi fel Astor Piazzola szellemét.

Nyár a Lánchídon

Nyár a Lánchídon

A nyári hónapok szórakoztató szezonjának másik nagy attrakciója a Tér-Film-Zene Fesztivál. Ezúttal is a Westend City Center Milleneumi tetőkertjében mozizhatunk. Vasárnap estére Sándor Pál Ripacsok című klasszikusát és egy Oliver Hardy-némafilmet tűztek műsorra a szervezők.

moziba…

Coco Chanel

Az életrajzi film a mindig bájos Audrey Tautou jutalomjátéka. A divat világa királynőjének történetét onnantól követhetjük végig, hogy kislányként árvaházba kerül a nővérével, majd kávéházi énekesnő lesz, varrónő, aztán túl sovány kurtizán. Később szerelmes asszonyként látjuk, aki azt állítja, hogy sosem lesz senki felesége, különösen nem Boy Capelé, a férfié, aki pedig imádja.

Coco Chanel és Audrey Tatou

Coco Chanel és Audrey Tatou

Coco Chanel egy lázadó, akit a kora társadalmi elvárásai béklyóba zárnak, és aki a szeretői ingét hordja, aki azelőtt testesítette meg a modern nőt, mielőtt azt kitalálta volna a világ számára.

… családi programra

Gyereksziget

Minden júniusi hétvégén ötletes, kreatív, kulturális, fejlesztő programokkal várják a „szigetelni” vágyó családokat a Hajógyári-szigeten. A programok közül néhányat említve: Makám, Szalóki Ági, Kaláka, számos színházi előadás, bébijátszóház, ugrálóvárak, állatsimogató, Infracsata, Bohóctanya, Ability Park, Pszichofészek, Ki, mit tud?…és annyi program, hogy felsorolni nem lehet, de menjen, aki hallja, és próbáljon ki minél több játékot! Mindezt tök ingyen.

Vasárnapi programajánló 4

maradjak…

Vasárnap, június 28.
Tv2, 0:40

Sophie Scholl – Aki szembeszállt Hitlerrel

München, 1943. Miközben Európa-szerte Hitler gyilkos háborúja tombol, egy fiatalokból, főként egyetemistákból álló csoport a passzív ellenállást választja, mint a nácik és az embertelen háborújuk elleni harc egyetlen hatékony formáját. Megalakul a Fehér rózsa nevű ellenállási mozgalom, amely a Harmadik Birodalom bukásáért küzd. Sophie Scholl az egyetlen nő a csoportban – az ártatlan, fiatal lány elkötelezett, félelmet nem ismerő antifasisztává érik.

Vasárnapi programajánló 4

1943. február 18-án Sophie-t a bátyjával, Hansszal együtt elfogják és letartóztatják, miközben röplapokat osztogatnak az egyetemen. A következő néhány nap folyamán Sophie és Mohr, az őt kihallgató Gestapo-tiszt között heves lélektani párbaj alakul ki. A lány hazudik, tagad, ügyeskedik és kérdőre von, leteszi a fegyvert, újra megragadja, még nagyobb erővel, kis híján lefegyverzi ellenfelét. De aztán megtörik a bizonyítékok súlya alatt, és vallomásával Sophie utolsó kétségbeesett kísérletet tesz, hogy védje a bátyját és a Fehér rózsa többi tagját. Sophie nem hétköznapi bátorsága annyira megrendíti Mohrt, hogy egérutat ajánl neki – de azon az áron, hogy árulja el eszméit. A lány visszautasítja az ajánlatot, s ezzel megpecsételi saját sorsát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik