Élet-Stílus

Drámai bronzmeccs Dél Afrikában – videó

Az Európa-bajnok spanyol válogatott szerezte meg a harmadik helyet vasárnap a dél-afrikai labdarúgó Konföderációs Kupán, miután a bronzmérkőzésen, hosszabbítást követően 3-2-re legyőzte a házigazdák együttesét.

A csalódott csapatok csatájának is szokás hívni a harmadik helyért zajló mérkőzést, és sajnos beigazolódtak a félelmeink. A 75. percig semmi nem történt a pályán, az utolsó negyedóra és a hosszabbítás viszont mindenért kárpótolt.

A spanyol szövetségi kapitány Del Bosque négy helyen változtatott az elődöntőhöz képest a kezdőcsapatán, de az új emberek (Arbeloa, Albiol, Cazorla, Busquets) nem váltották be a reményeket. Az amerikaiaktól elszenvedett vereség miatt rendkívülien csalódott spanyolok nem erőltették meg különösebben magukat, hosszú idő óta nem játszottak ennyire gyengén.

Torres és Villa - csalódást okoztak, egy órát sem játszottak (mti/ap)

Torres és Villa – csalódást okoztak, egy órát sem játszottak (mti/ap)

Xavi nagyon hiányzott a középpályáról, szokatlanul sokat hibázott a spanyol együttes, rengeteg volt az eladott labda. A házigazda védelme könnyedén állta a rohamokat, de a fordulás utáni percekben gólt kapott. A bíró azonban – tévesen – nem adta meg a barcelonai Busquets közvetlen közelről szerzett találatát.

Bő egy óra elteltével Riera hagyott ki egy ziccert, majd az eseménytelen meccs hajrájára felpörögtek az események. Mphela vezetést szerzett a házigazdának, a spanyol védők asszisztálása mellett. A dél-afrikai támadót teljesen üresen hagyták Albiolék, aki közvetlen közelről a hálóba bombázott.

A spanyolok nem adták fel, és Güiza duplájával már biztos győztesnek tűntek. A Fenerbahcéban futballozó támadó egy percen belül egy helyezett lövéssel, majd egy lecsúszott beadással fordította meg a találkozót. A ráadás perceiben aztán Mphela elképesztő nagy szabadrúgás-góllal kiegyenlített.

A rendes játékidő góljai.

A hosszabbításra mindkét csapat összekapta magát, helyzetek voltak mindkét oldalon, gól azonban már csak egy esett: Xabi Alonso középre ívelt szabadrúgásáról mindenki, a házigazdák kapusa is lemaradt.

A torna fináléját 20:30 órakor vívja az amerikai és a brazil válogatott.

Konföderációs Kupa, bronzmeccs:
Spanyolország – Dél-Afrika 3-2 (0-0, 2-2, 2-2)
Gól: Güiza (88., 89.), Xabi Alonso (107.), illetve Mphela (75., 92.)
Spanyolország: Casillas – Arbeloa, Albiol, Pique, Capdevila – Xabi Alonso – Santi Cazorla, Riera – Sergi Busquets (Llorente 81.) – Villa (Silva 58.), Fernando Torres (Güiza 58.)
Dél-Afrika: Khune – Gaxa, Booth, Mokoena, Masilela – Dikgacoi, Sibaya – Pienaar (Mphela 64.), Modise (van Heerden 70.) – Tshabalala (Mhlongo 85.), Parker

Ajánlott videó

Olvasói sztorik