Élet-Stílus

Wimbledon: egy tini búcsúztatta a korábbi világelsőt

A címvédő Venus Williams tovább menetel, ugyanakkor a korábbi világelső Jelena Jankovics elbukott tini ellenfelével szemben az angol nyílt teniszbajnokságon.

A tavaly és tavalyelőtti női bajnok Venus Williamsnek mindössze 33 percre volt szüksége ahhoz, hogy 6:0-val behúzza az első játszmát a spanyol Carla Suarez Navarróval szemben.

A második szettet is nagyszerűen kezdte a 29 esztendős amerikai klasszis, 2:0-nál azonban ellenfele zsinórban három gémet nyerve fordított. Ugyanakkor 3:4-es állásnál Venus is megcsinálta ugyanezt, és így bejutott a negyedik fordulóba.

Jankovics befejezte (MTI/EPA)

Jankovics befejezte (MTI/EPA)

A kilencedik kiemelt dán Caroline Wozniacki is könnyedén jutott be a legjobb 16 közé, miután 6:2, 6:2-re legyőzte a spanyol Anabel Medina Garriguest. A szerb Ana Ivanovics ugyancsak érdekelt lesz a negyedik körben.

Egy másik szerb, az egykori világelső Jelene Jankovics viszont elbúcsúzott, ugyanis hatalmas meglepetésre három szettben kikapott Melanie Oudintől. A mindössze 17 éves, a rangsorban 124. amerikai játékos első wimbledoni tornáján szerepel.

Czink Melinda legyőzője, Amelie Mauresmo is simán vette az újabb akadályt. A 2006-os győztes francia játékos eddig mindössze egy szettet vesztett (éppen a magyar ellen), szombaton az olasz Flavia Pennetta talpára kötött útilaput.

A 2002-es bajnok Lleyton Hewitt három szettben búcsúztatta a német Philipp Petzschnert a férfiak versenyében, és a hatodik kiemelt amerikai Andy Roddick – aki 2004-ben és 2005-ben egyaránt döntős volt – is továbbjutott az osztrák Jürgen Melzer kárára. A német Tommy Haas maratoni meccsen, a döntő, ötödik szettet 10:8-ra nyerve intézte el a horvát Marin Cilicet.

Eredmények

Ajánlott videó

Olvasói sztorik