Élet-Stílus

A románok legyőzték Birosékat

A magyar vízilabda-válogatott a második mérkőzésén meglepetésre egygólos vereséget szenvedett a házigazdáktól a Bukarestben zajló Románia-kupán.

A házigazda román együttes kezdte jobban a mérkőzést, magyar játékos, jelesül Varga II. 2-0-ás román vezetésénél talált be először a kapuba – a vlv.hu élő közvetítése szerint.

A folytatásban ismét ellógott két góllal a hazai együttes, de 3-3-nál sikerült egyenlíteni, majd a nagyszünet után Biros góljával a mieink a meccs során először a vezetést is átvették.

Ezután felváltva estek a gólok, és 5-5-nél kezdődött az utolsó negyed. Radu második találata a Kovács István irányította románok bravúrgyőzelmét jelentette, ugyanis a mieink hiába igyekeztek, a hátralévő percekben még emberelőnyből sem sikerült egalizálniuk. Tegyük hozzá a hazaiak szervezetten és lelkesen védekeztek, míg a mieink ezúttal haloványan pólóztak.

A házigazda második mérkőzését is megnyerte a Bukarestben zajló Románia Kupán – pénteken az oroszokat verte simán, 9-3-ra -, nekünk viszont a tegnapi, németek elleni 12-6-os győzelem után le kell nyelni a vereség keserű piruláját.

Az augusztusi világbajnokságra készülő magyar válogatott vasárnap az oroszokkal játszik.

Románia-kupa, 2. nap:
Románia-Magyarország 6-5 (2-1, 1-2, 2-2, 1-0)
Magyar gólok: Varga II., Kiss G., Szivós, Biros, Varga Dénes

A másik mérkőzésen:
Oroszország-Németország 7-6

Az állás:
1. Románia 4 pont
2. Magyarország 2 (17-12)
3. Oroszország 2 (11-15)
4. Németország 0

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik