Élet-Stílus

Kellemetlen meglepetés a kajak-kenu Eb-n

A négy magyar hajóból három vette sikeresen 1000 méteren a középdöntőt a kajak-kenu Európa-bajnokságon - a kajakos Kucsera Gábor lemaradt a fináléról.

Az olimpiai bajnok Vajda Attila, aki a rossz időjárási körülmények mellett csak negyedik lett a csütörtöki előfutamban, a szombat délelőtti középdöntőben már megmutatta valós tudását: rögtön a rajt után meglépett riválisaitól, és végül magabiztos előnnyel ő érkezett be elsőként a célba, belapátolva magát a fináléba.

Férfi kajak egyesben a tavaly ezüstérmes Kucsera Gábornak már nem ment ilyen jól. Bár elég lett volna az első három között végeznie, ez sem sikerült neki: hatodik helyével – csakúgy, mint a június eleji, szegedi Világkupán – csak a B döntőbe került.

„Egyértelműen csalódás a szereplése…” – nyilatkozta Kucsera teljesítményéről Storcz Botond szövetségi kapitány.

Kökény és Gönzy döntős  Brandenburgban (MTI/EPA)

Kökény és Gönczy döntős Brandenburgban (MTI/EPA)

A férfi kajakpárosoknál a rutinos Kökény Roland és az Eb-újonc Gönczy Gábor rendkívül jól felépített pályával, nagyszerű taktikával és szép evezéssel rukkolt elő délelőtt, s elsőként áthaladva át a célvonalon simán bejutott a délutáni végjátékba.

A háromszoros ötkarikás aranyérmes Kammerer Zoltán vezette férfi kajaknégyes – Molnár Péterrel, Boros Attilával és Bozsik Gáborral – jelentősen javított két nappal korábbi produkcióján (akkor ötödik lett), ezúttal nagy csatában megnyerte futamát.

Kovács Katalin (K-1), a Szabó Gabriella, Csipes Tamara (K-2) és a Sáfrán Mátyás, Sáfrán Mihály (C-2) kettős már a csütörtöki előfutamból kvalifikálta magát a döntőbe, míg a Tóth Márton, Volein Viktor, Sarudi Pál, Mike Róbert összeállítású kenu négyesnek a kevés nevező miatt nem kellett selejteznie.

A program:
1000 méteres döntők, 12:45

Vasárnap:
500 méteres középfutamok, 10:00
500 méteres döntők, 12:25

Ajánlott videó

Olvasói sztorik