Élet-Stílus

Tovább erősödött a Real Madrid

Raúl Albiol személyében védőt igazolt a Real Madrid, a Milan fiatal szélsőt szerződtetett, a Stuttgart két játékossal erősített, a Werder válogatott középpályást szerzett csütörtökön. Rövid focihírek.

15 millió euróért a Real Madridba igazolt Raúl Albiol, a Valencia spanyol válogatott védője. A 23 éves Európa-bajnok középhátvéd 2014-ig írt alá a Blancókhoz. Kaká és Ronaldo szerződtetése után Raúl Albiol az első védő, akit nyáron igazolt a Real.

A Torino játékosaként indult az U21-es Eb-re, de a Milan tagjaként érkezik meg onnan Ignazio Abate. A szélső a két klub közös tulajdonában volt, 2,2 millió euró ellenében a következő szezontól csak a Rossonerié lesz. Abate, akinek édesapja az Inter kapusa volt, 27 találkozón két gólt lőtt tavaly a Serie A-ban.

Albiol (b) a fövárosba költözött (mti/epa)

Albiol (b) a fövárosba költözött (mti/epa)

Stefano Celozzit, a Karlsruhe védőjét leigazolta a Stuttgart. A húszéves középhátvéd három évig marad majd a sváboknál. A VfB egy középpályást is szerzett, az ingolstadti Matthias Schwarz személyében. Schwarz korábban a Bayern München ifjúsági csapatában is futballozott, júliustól viszont két évre a Stuttgarté.

A Borussia Mönchengladbach német válogatott játékosát, Marko Marint megvásárolta a Werder Bremen. A húszéves középpályás négyéves szerződést írt alá a zöld-fehéreknél, miután a két egyesületnek egy hónapnyi tárgyalás után sikerült megegyeznie.

Nyolcmillió euróért a Birmingham City játékosa lett Roger Johnson, a Cardiff City védője. A 26 éves futballista Alex McLeish menedzser hatodik új szerzeménye a feljutás kiharcolása óta. Johnson 2012 nyaráig marad Birminghamben. Ezen a nyáron már két középhátvédet, Scott Dannt és Giovanny Espinozát is szerződtetett a City.

Egyik csapat sem játszik saját stadionjában az Európa Liga első selejtezőkörében sorra kerülő Motherwell-Llanelli párharcban. Az első mérkőzésen a skótok a felújítás alatt álló Fir Park helyett az Airdrie’s Excelsior-stadionban fogadják a walesieket.

A visszavágón a Llanelli Rugby Football Club a mindössze 3700 befogadóképességű Stebonheath Park helyett egy közel 15 ezer férőhelyes arénában várja majd a skótokat, akik máris eladtak 3300 jegyet a szurkolóiknak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik