Élet-Stílus

Pelé legnagyobb tévedései

Pelé kiváló labdarúgó volt, ez aligha vitás, ugyanakkor jósnak - talán nem tiszteletlenség - csapnivaló. A Goal.com rangsorolta a legenda melléfogásait.

A tízes lista harmadik helyén Nicky Barmby áll, pontosabban az, hogy Pelé korábban azt állította, hogy a most 35 éves angol támadó világsztár lesz, Zidane, Maldini és Ronaldo örökébe lép. Ezzel szemben Barmby átlagos labdarúgó, a válogatottban mindössze 23-szor szerepelt, vb-n egyszer sem játszott.

A második legnagyobb melléfogásként a Goal.com internetes szaklap az afrikai együttesek előretörésére vonatkozó jóslatot jegyzi.

A háromszoros világbajnok-legenda amondó volt, valamelyik afrikai válogatott 2000 előtt világbajnoki címet nyer. Nos, tudjuk, ez nem jött be, olyannyira nem, hogy a fekete kontinens csapata még a negyeddöntőt sem „élte túl” azóta sem.

Jósdát aligha nyit (MTI/EPA)

Jósdát aligha nyit (MTI/EPA)

Pelé a legnagyobbat akkor hibázta, amikor azt jövendölte, hogy hazája válogatottja még a csoportkörből sem fog továbbjutni a 2002-es japán-dél-koreai világbajnokságon. Ezzel alaposan mellé lőtt, a brazilok ugyanis hibátlan teljesítménnyel végeztek az élen úgy, hogy az egyenes kiesési szakaszban mindössze egy gólt kaptak, a döntőben 2-0-ra verték a németeket, s ezzel megszerezték az ország ötödik világbajnoki aranyéremét.

A Goal.com összeállítása angol nyelven itt olvasható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik