Élet-Stílus

Ronaldo és Kaká nem éri meg a pénzét

A Manchester Unitedtől távozó aranylabdás Cristiano Ronaldo nem ér 94 millió eurót, amennyiért a Real Madrid labdarúgócsapata megvásárolja a Manchester Unitedtől - legalábbis ez derül ki a Navarro egyetem tanulmányából.

Az elemzést készítők több mint 300 átigazolást vizsgáltak meg az elmúlt három évből, s ez alapján az aranylabdás portugál támadó értékét 82 millió euróra taksálják, őt szorosan követi Lionel Messi, a triplázó Barcelona argentin zsenije 80 millióval.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Liverpool spanyol csatára, Fernando Torres fért fel 67 millióval. Kaká csak negyedik a listán 63 millióval, és ez 4,2 millióval marad el attól az összegtől, amennyit a királyi gárda áldozott azért, hogy elhozza az olasz klubjától, az AC Milantól.

A lajstrom az alábbi játékosokkal folytatódik: Cesc Fabregas (spanyol, Arsenal) 55, Zlatan Ibrahimovic (svéd, Inter) 50, Franck Ribéry (francia, Bayern) 46, Samuel Eto’o (kameruni, Barcelona) és Carlos Tévez (argentin, MU) 37-37 millióval.

Cristiano Ronaldo nem ér 94 millió eurót (MTI/EPA)

Cristiano Ronaldo nem ér 94 millió eurót (MTI/EPA)

A mértékadó német Transfermarkt nemhogy a vételárként kialkudott 94 millió eurót, még a Navarro egyetem által meghatározott 82-t is túlzónak tartja a portugál csillagért, Cristiano Ronaldo piaci értékét mintegy 60 millió euróra becsüli (ahogy Lionel Messiét is), Kakáét pedig „mindössze” 55-re.

Az érdekesség kedvéért: a legdrágább magyar játékos, Huszti Szabolcs (Zenit) a Transfermarkt szerint 7,5 millió eurót ér.

Cristiano Ronaldo – aki ezek szerint áron felül kerül a Real Madridhoz… – a világ legdrágább labdarúgója, miután a királyi klub 18 millió euróért többet fizet érte a Manchesternek, mint a korábbi rekorder Zinédine Zidane-ért 2001-ben, a Juventusnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik