Élet-Stílus

Rekord Wimbledonban

Az angol nyílt teniszbajnokságon nem érződnek meg a világgazdasági válság hatásai, miután már az első napon megdőlt a korábbi jegyeladási rekord.

Az idei füves pályás Grand Slam-torna első napján 42 ezer 811 szurkoló tekintette meg a mérkőzéseket a helyszínen, és ez 3500-zal több, mint a 2001-es csúcs. Ráadásul összesen 14 ezren váltottak belépőt a pályák mellett, ez szintén rekord.

„Úgy látjuk, ha 100 ezren férnének be, akkor annyian el is jönnének” – mondta Henry O’Grady, a tornát szervező All England Club szóvivője.

Ehhez hozzátette: „Az emberek úgy vannak vele: ‘egy időre felejtsük el a recessziót, és szórakozzunk jól Wimbledonban’. Számunkra örömteli, hogy nagyon sokan döntenek úgy, hogy nálunk költik el az amúgy nehezen megszerzett pénzüket.”

A pénzügyi világválság ellenére az All England Club dörzsölheti a tenyerét, miután eddig 2500 darab fogyott abból az 45 600 dollárt kóstáló ötéves bérletből, amelynek a gazdája 2011 és 2015 között valamennyi napon bejut a wimbledoni centerpályára, ez pedig jelentősen felülmúlta a szervezők várakozását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik