Élet-Stílus

Nehéz csoportban a férfi kézisek

A magyar férfi kézilabda-válogatott az olimpiai és világbajnok franciákkal és a pekingi bronzérmes spanyolokkal is összecsap a csoportkörben a januári Eb-n.

A szerdai sorsoláson eldőlt, hogy az olimpiai és világbajnok francia, a pekingi bronzérmes spanyol, valamint a cseh csapattal találkozik a magyar férfi kézilabda-válogatott a jövő januárban esedékes ausztriai kontinenstorna csoportkörében.

A bécsújhelyi kvartettből (ahogy valamennyi csoportból az Eb-n) az első három kerül a középdöntőbe. Továbbjutás esetén a magyar együttes Innsbruckba utazik, ahol a német, svéd, lengyel, szlovén négyesből kap majd további három ellenfelet.

„Ezen a szinten nincsenek könnyű ellenfelek, ezzel együtt úgy érzem, a mi águnk az erősebb. Jó lenne úgy továbbmenni, hogy legalább két pontot viszünk magunkkal” – mondta az MTI-nek Hajdu János szövetségi kapitány, akinek megbízatása június 30-ig szól, és csak augusztusban várató döntés arról, hogy a kontinensviadalon ő vagy valaki más irányítja a csapatot.

A magyarok az előző, 2008-as Eb-n a nyolcadik, az idei vb-n pedig a hatodik helyen zártak, a tavalyi olimpiára nem jutottak ki.

Az Eb csoportbeosztása
A csoport:
Horvátország, Oroszország, Norvégia, Ukrajna

B csoport:
Dánia, Izland, Ausztria, Szerbia

C csoport:

Németország, Svédország, Lengyelország, Szlovénia

D csoport:

Franciaország, Spanyolország, Magyarország, Csehország

Ajánlott videó

Olvasói sztorik