Élet-Stílus

Romániában lesajnálják az Újpestet

Könnyű ellenfélnek tartják az Újpestet a román futball és a Steaua Bucuresti vezetői - derült ki a keddi román sajtóból. A román és a magyar együttes az Európa Liga selejtezőjének második fordulójában találkozik egymással júliusban.

A Gazeta Sporturilor című vezető román sportújság internetes kiadásában kedden azt írta, hogy az Újpest “inkább az erőszakos szurkolói és nem a kerete miatt” tűnik ijesztőnek. A lap szerint a bukaresti első mérkőzésre várhatóan 2500 magyar drukker érkezik majd.

A lap idézi a Romániában színes nyelvezetéről ismert Dumitru Dragomirt, a román élvonalbeli bajnokság szervezéséért felelős hivatásos labdarúgóliga (LPF) elnökét.

A vezető kijelentette: “mehetünk az ördögbe”, ha az Újpest kiüti a Steauát, utalva arra, hogy jóval gyengébbnek tartja a magyar együttest.

A román csapat edzője, az olasz Cristiano Bergodi óvatosabban nyilatkozott a Gazeta Sporturilornak az összecsapásról. Szerinte a Steaua nem volt szerencsés, hiszen a sorsoláson az egyik legerősebb ellenfelet kapta. A tréner ezzel együtt azt szeretné, ha a Steaua már a Bukarestben sorra kerülő első mérkőzésen eldöntené a továbbjutás sorsát.

A románok elégedett Platini

A románok összességében elégedett Platini “húzásával” (MTI/EPA)

A Gandul című napilap szerint a Steauának erős csapattal kell megmérkőznie, ugyanakkor Gigi Becalit, a Steaua tulajdonosát idézi, akinek meggyőződése, hogy együttese továbbjut, hiszen “nem hallott eddig az Újpestről”. A Jurnalul National viszont azt emeli ki tudósításában, hogy a Steauának nem volt szerencséje a sorsoláson, mivel az Újpestnél gyengébb, máltai, andorrai, San Marinó-i és luxemburgi ellenfelet is kaphatott volna.

A Cotidianul megállapítja: a Steaua vezetői máris hangoztatni kezdték “fölényüket” annak ellenére, hogy az Újpest Magyarország egyik legismertebb csapata. A lap szintén Becalit idézi, aki úgy véli, hogy a magyar futball sokkal gyengébb, mint a román. A Cotidianul szerint premiernek számít a találkozó, hiszen román klubcsapat először játszik nemzetközi kupákban az Újpesttel.

a héten megállapodhatnak mcstayjel

Újpesten várhatóan még a héten megkötik a szerződést William McStayjel, a labdarúgócsapat kiszemelt vezetőedzővel.
“Két szerződésről beszélünk, az egyik a tréner szerepvállalására vonatkozik, a másik pedig egy együttműködési megállapodás lesz a Celtic Glasgow-val” – mondta Joe Böröcz, a lila-fehérek nemzetközi ügyekért felelős ügyvezető igazgatója.
Hozzátette, abba egyelőre nem kíván belemenni, hogy milyen időtartamra szól majd az edző megbízatása, de mindenképpen hosszú távon számítanak rá. Az egyezségek aláírásával kapcsolatban megjegyezte, az európai szövetség (UEFA) véleményezésére várnak, mert szeretnék elkerülni, hogy a nemzetközi indulás, azaz az Európa Ligában való szereplés az UEFA szabályaiba ütközzön. A kontinentális szövetség ugyanis tiltja a gazdaságilag vagy szakmailag összefonódó klubok indulását egyazon kupasorozatban, márpedig a két klub együttműködése vethet fel kérdéseket.
“Egyet leszögezhetünk, nem arról van szó, hogy az Újpest a Celtic fiókcsapata lesz” – mondta Böröcz.
McStay hétfő délután érkezett Magyarországra, noha aznap délelőtt a klub azzal az indokkal mondta le a 14 órára tervezett sajtótájékoztatót, hogy McStay családi okok miatt később utazik Magyarországra. A skót szakember hétfő délután óta jelenleg Bükfürdőn tartózkodik a csapat edzőtáborában, de a tréningeket továbbra is Aczél Zoltán tartja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik