Élet-Stílus

Ribéry és Maicon is klubot cserélhet

Kevés konkrétum, annál több füles kering az európai játékospiacon: Madridban ismét Ribéry az, aki nélkül nem lehet csapatot építeni, míg Maicon az angol-, a sokadszorra visszavonuló Nedved az olasz-, Vieira pedig a francia fővárosban is kiköthet.

A spanyol sajtó kedden ismét a Madrid-München tengelyre fókuszált; a David Villa megszerzéséről alighanem lemaradó Real ugyanis ismét fut egy kört Ribéryért.

A madridi szempontból mindig kincstári optimizmussal telített AS úgy tudja, Ribéry leigazolása csak idő kérdése, a két klub ugyanis komoly tárgyalásokat folytatott az elmúlt napokban.

A napilap azt is tudni véli, hogy az ügyleten bábáskodó Alan Migliaccio, a francia szélső ügynöke arról győzködi a bajorokat, hogy engedjenek a játékos 60 millió eurós árából (a Bayern-vezetőség korábban 100 milliót is emlegetett).

Ribéry állítólag már leendő lakását is kinézte magának a spanyol fővárosban, a játékos a Conde de Orgaz körzetében szeretne ingatlant vásárolni – mentora, Zinedine Zidane közelében.

Maicon Londonban is kiköthet
Az Inter brazil hátvédjét eddig elsősorban a madridiakkal kapcsolatban emlegették, ám ezúttal a Chelsea is igyekszik megkörnyékezni a szélső védőt.

A londoniak 30 millió eurót sem sajnálnának a dél-amerikaiért, s nem kizárt, hogy révbe jutnak – pláne, ha Florentino Perezéket „lefoglalja” a Ribéry-ügy.

Maicont és Ibrahimovicot is vihetik a kérők (MTI/EPA)

Maicont és Ibrahimovicot is vihetik a kérők (MTI/EPA)

Az Inter elnöksége ugyanakkor a hét elején jelezte, hogy Maiconon kívül Ibrahimovic sem érinthetetlen, a svéd támadót 60 millió euró ellenében viheti „boldog tulajdonosa”.

Vieira a PSG-be tart
Patrick Vieira, az Inter francia válogatott középpályása tárgyalásokat folytat a Paris Saint-Germain vezetőivel esetleges klubcseréjéről.

Antoine Kombouare, a PSG vezetőedzője újságíróknak elmondta, hogy már többször beszélt a világ- és Európa-bajnok játékossal, aki nagyon szeretne Párizsba költözni.
“Igazából az egyetlen komoly probléma a fizetése meghatározása – jelentette ki a szakember. – Azt mondta nekem, hogy kész engedményeket tenni, de kérdés, hogy mennyit.”

A korában az Arsenalt és a Juventust erősítő, 106-szoros válogatott Vieira nem véletlenül szeretné elhagyni az olasz bajnokcsapatot, Jose Mourinhótól, az Inter vezetőedzőjétől ugyanis már a legutóbbi szezonban sem kapott sok lehetőséget, és várhatóan a következő idényben se lenne alapember.

Nedved visszatérhet a Lazióhoz
Elképzelhető, hogy az idény végén visszavonulását megszellőztető Pavel Nedvedet további két évig a futballpályán láthatják a szurkolók, ugyanis egyik korábbi csapata, a Lazio olyan ajánlattal kereste meg, amely felkeltette az érdeklődését.

Nedved: nem a torinói meccse volt az utolsó?

Nedved: nem a torinói meccse volt az utolsó?

A 2003-ban aranylabdás cseh játékos menedzsere, Mino Raiola a Corriere dello Sport című lapnak elismerte, hogy a római alakulat elnöke, Claudio Lotito megkereste pártfogoltját, s olyan szerződést kínált neki, melynek révén az első két évben még labdarúgóként számítana rá.

“Nedved két héten belül dönteni fog” – jelentette ki a menedzser, aki hozzátette, a világ minden tájáról, így Európából, Közel-Keletről, Japánból és Amerikából is keresték a 37. születésnapját augusztusban betöltő középpályást, de csak ez az ajánlat érdekli.

Az újság értesülése szerint a Laziónál évi egymillió eurót keresne Nedved, s ezt követően a klubvezetésben tevékenykedhetne tovább. Nedved 1996-ban igazolt a Lazióhoz, majd 2001-ben 40 millió euróért szerződött a Juventushoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik