Élet-Stílus

Mosley maradna a FIA elnöki székében

Továbbra is megtartaná elnöki székét Max Mosley, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) első embere.

A 69 éves brit sportvezetőt szexbotrányát követően tavaly bizalmi szavazás után választották újra, akkor azt mondta, hogy többet nem száll harcba a posztért.

Most azért maradna, mert szeretné megfékezni azt a “lavinát”, amelyet a Forma-1-es csapatokat tömörítő szervezet, a FOTA indított el azzal, hogy saját sorozat beindítását tervezi.

“Azok a támadások, amelyek az elmúlt időszakban érték a szervezetet, ártanak a Forma-1-nek, de számomra nagy kihívást jelent, és nem fogok meghátrálni” – olvasható Mosley nyílt levelében.

Mosley megfékezné a gyakorlatilag általla elindított

Mosley megfékezné a valójában általa elindított “lavinát” (MTI/EPA)

A FIA és a FOTA vezetői régóta próbálnak egyezségre jutni a 2010-re tervezett költségvetési plafon bevezetésével kapcsolatban, amelynek lényege: nagyobb fejlesztési és technikai szabadságot kapnának azok az istállók, amelyek vállalnák, hogy nem költenek többet, mint a szövetség által meghatározott évi 45 millió.

A FOTA múlt csütörtökön bejelentette, hogy nem fogadja el FIA feltételeit a jövő évi szabálymódosításokkal kapcsolatban, és párhuzamos bajnokság megszervezését tervezi.

A FIA erre pénteken azt közölte, hogy beperli a McLaren-Mercedest, a BMW-Saubert, a Renault-t, a Toyotát, a Brawn GP-t, a Ferrarit, a Red Bullt és a Toro Rossót, valamint az ezeket tömörítő FOTA-t, mert szerinte az istállók, valamint a szervezet számos jogszabályt sértenének ezzel a lépéssel.
Mosley aztán vasárnap már úgy nyilatkozott, hogy per helyett inkább tárgyalnak, és közel a megegyezés.

A FOTA képviselői ugyanakkor ezt cáfolták, és azt mondták: még ezen a héten elkezdik a tervezett rivális sorozat előkészítését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik