Élet-Stílus

Armstrong győzelemmel melegített

Egy nappal azután, hogy egykori riválisa, az olasz Ivan Basso a soron következő Tour de France egyik esélyesének kiáltotta ki, az amerikai Lance Armstrong az élen zárta a Nevada City egynapos versenyt.

Lance Armstrong kiváló formában várja a július 4-én rajtoló Tour de France körversenyt, ezt bizonyítja, hogy vasárnap magabiztosan megnyerte a Nevada Cityben rendezett hagyományos egynapos viadalt.

A hétszeres Tour-győztes texasi franciaországi indulását napokkal korábban erősítette meg csapata, az Astana.

Armstrong könnyed győzelmet aratott Nevada Cityben (Ansa)

Armstrong könnyed győzelmet aratott Nevada Cityben (Ansa)

Az amerikai mindössze öt nappal a rajt előtt nevezett be a 49. alkalommal megrendezett Nevada City Classicra, melyen legutóbb 19 éve vett részt. Armstrong 1:28:20 órás idővel győzött a 72 km-es erőpróbán, többek között csapattársát, a májusi olasz körversenyen hatodik Levi Leipheimert is megelőzve.

A 37 éves sztár a végül másodikként végző Ben Jacques-Maynes és Leipheimer társaságában korán szökést kezdeményezett, majd nem sokkal a befutó előtt a duótól is meglógott, így egyedül gurult át a célvonalon.
„Nagyszerű volt a verseny” – árulta el a Twitteren jelentkező Armstrong. „Sikerült győznöm, Levi Leipheimer harmadik lett. Kemény volt.”

49. Nevada City Classic:
1. Lance Armstrong (amerikai, Astana)
2. Ben Jacques-Maynes (amerikai, Bissell)
3. Levi Leipheimer (amerikai, Astana)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik