Élet-Stílus

Sikerrel tüntettek a semmiért

Kék, Legyen végre semmi!, Ott vagyunk már?, Izé, őőő, miafff – többek között ilyen feliratú táblákkal vonultak fel több százan szombaton a KSH-székház elé. A Kétfarkú Kutya Párt megmozdulása az eső ellenére elérte a célját: nem lett semmi. Videó!

Kovács Gergőnek, a párt alapítójának a „Több mindent, kevesebb semmit” feliratú, illetve az átlátszó transzparens tetszett legjobban. Mint az FN-nek elmondta, arra számítottak, hogy megjelennek esetleg olyan táblák is a demonstráción, amelyeknek van politikai áthallása, de szerencsére ilyet nem találtak a szervezők.

Egyedül a “Magdi anyut vissza a képernyőre!” követeléssel volt némi tanácstalanság, mert ebben a szervezők kifejezett célzatosságot fedezetek fel. Minden tüntetésnek vannak skandálható szlogenjei, itt a „Fej, tor, potroh” tűnt a legalkalmasabbnak, ezt üvöltözte az egybegyűlt vidám társaság.

A szervezők már a helyszín kiválasztásában rendkívül körültekintően jártak el, hiszen mint mondták ma már nincsenek sóhivatalok, viszont a statisztikai hivatalnál tartott tüntetésnek „tényleg nincs semmi értelme”.

„Az a lényeg, hogy a mi tüntetésünknek nincsen célja, amit szeretnénk elérni, az nincsen. A semmiért tüntetünk. És így tulajdonképpen garantált a siker” – nyilatkozta az FN-nek Pokorny Szilárd demonstráló. Igaza lett, elérték a céljukat, nem lett semmi, ráadásul – a szakadó eső ellenére – igen jól szórakoztak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik